wat is een cv?

ik snap het niet . ik wil een huis ruilen en er staat heeft u een cv? ik heb geen flauw idee wat het is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Hier wordt waarschijnlijk een Centrale Verwarming bedoeld, dus een ketel met radiatoren eraan om het huis te verwarmen.

Nooit gehoord van: Centrale Verwarming? Als het om een huis gaat dan wordt dat bedoeld. CV kan ook iets anders betekenen.

CV staat voor centrale verwarming.

Centrale verwarming betekent het.

CV is, in dit geval, de afkorting voor Centrale Verwarming. CV is, zoals de naam al zegt, een centraal systeem waarbij de warmte via leidingen wordt verspreid naar de wat wij kennen als verwarming. De verwarming heeft een groot oppervlakte waardoor het warmwater dat door de verwarming stroomt de warmte afgeeft aan de omgeving waardoor het rond de verwarming warmer wordt. Het warm water wordt geleverd door een ketel, hierin zit vaak een brander en om deze hitte bron loopt een lange spiraalvormige leiding met daarin het koude water. Door de warmte van de hitte bron worden het water warm. Buiten deze afkorting voor CV zijn er nog meer zoals bijvoorbeeld Curriculum vitaa. Dit is, kort samengevat, een papiertje waarop iemand zijn NAW gegevens heeft staan, werk ervaring vermeld en behaalde diploma's. Andere afkortingen voor CV kan je zien in de tweede link bij de bron vermelding.

Centrale Verwarming. Een verwarmingsketel (meestal op zolder gemonteerd of in een berging), warmt water op wat door buizen naar de radiatoren stroomt, die verspreid door het huis gemonteerd zijn. Kennelijk wil men weten of het huis comfortabel verwarmd is (in alle kamers een verwarmingsradiator, of dat het huis verwarmd wordt met losse kachels (in één of meerdere kamers) of b.v. alleen op de begane grond. Op de website (zie bron), zie je een plaatje van een huis met centrale verwarming: de ketel, de verwarmingsbuizen, de radiatoren.

Bronnen:
http://www.e-verwarming.be/verwarming-cv-v...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100