Kan een werkgever je dwingen te werken als je in de ziektewet zit?

Ik ben storemanager en heb erge rugklachten(hernia).
Mijn werkgever dwingt mij om te werken aangezien we een groot personeelstekort hebben. Ik loop op het ziekenhuis en daar wordt mij geadviseerd niet te werken. Ik heb nog steeds geen arbo arts gesproken (4 wkn) en HR blijft pushen, wat herstel niet bevoorderd. Waar kan ik info vragen hierover of wie weet het antwoord hierop?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ziek is ziek... Je werkgever kan je best dwingen om te komen werken, ze kunnen zo veel... Maar als je ziek bent, dan kun je toch niet in verlegenheid gebracht worden door een werkgever die je dwingt om te komen... Ziek is ziek... Laat je niet gek maken, je hebt het al zwaar genoeg met je ziekte... en vooral: Beterschap...

de rechtswinkel, aldaar krijg je gratis juridisch advies, telefonisch or per consult. weet je trouwens zeker dat je voor deze baas wilt blijven werken als je beter bent? wat een lamzak Toegevoegd na 1 minuut: rechtswinkels: http://www.rechtswinkelamsterdam.nl/ http://www.rechtswinkelutrecht.nl/

Zolang jij je laat dwingen om te blijven werken zul je ook geen arboarts zien. Want dan heeft jouw werkgever geen reden om je als ziek aan te melden... Wanneer jij op doktersadvies rust moet houden m.b.t. een hernia is jouw werkgever de laatste die van jou mag verlangen dat je i.v.m. personeelstekort toch komt werken. Dus maandag ochtend gewoon ziek melden en meld erbij dat dit op doktersadvies is...

Ziek is ziek, en er is geen kip die jou weer aan de slag kan krijgen zolang er geen inititatief is geweest vanuit de werkgever om te diagnostiseren wat je hebt. Helaas kan dit in extreme gevallen de arbeidsomstandigheden aardig verzieken ondanks dat jij overduidelijk er nu niets aan kan doen. Zij kunnen je in elk geval met geen stok aan het werk krijgen als je echt iets mankeert.

Als jou geadviseerd om niet te werken en de werkgever wil dat jij aan het werk gaat kan je misschien zo snel mogelijk een gesprek aanvragen bij de bedrijfarts. Als hij en het ziekenhuis achter jouw staan kan de werkgever geen kant op. En als je weer aan het werk kan zal het niet gelijk volledig zijn eerst opbouw en misschien aanpassingen. Als je niet weet wie je bedrijfsarts is kan je dit opvragen bij HR en anders misschien via een collega. Zorg dat je ze een stap voor bent. Beterschap. Ga een open gesprek aan met de bedrijfsarts.

Als je gaat werken dan erken je dat je eigenlijk niet ziek bent. Dus ga je niet werken. Vraag je baas waar jij je bedrijfsarts kunt bereiken omdat je daar een afspraak mee wilt maken.

Vraag een spoedafspraak aan bij de arbo-arts. Hierin kan je het beste pro-actief zijn ipv wachten op de uitnodiging. Zeker bij een conflict noodzakelijk.

Ik vraag me af of jou baas je weleens ziek heeft gemeld,normaal had je allang bericht van een arbo arts moeten hebben,om op een spreekuur te verschijnen.,of een brief van hun moeten hebben hoe het met je herstel gaat. dwingen kan hij je helemaal niet,en laat hij maar contact met de arbo opnemen.

Zolang je nog geen arbo-arts hebt gezien/gesproken zou ik niet aan 't werk gaan, denk aan je lichaam. 'n Arbo-arts hoort het advies te geven aan jouw baas. De baas zelf heeft (vlgns mij) géén arts-opleiding gedaan dus heeft geen idee wat jij wel en niet kan met jouw rug. Niet werken dus tot je je arbo-arts hebt gesproken. Hoop dat je rug snel beter is en dat je snel 'n andere baan vindt!

Vraag aan je eigenste huisarts een brief waarin het een en ander wordt uitgelegd, met liefst tel. van dokter voor eventuele verdere informatie.

1: bel z.s.m een ARBO-arts op voor een afspraak, zodat hij de diagnose op papier kan zetten dat jij niet in staat bent om te werken! 2: vertel je baas dat als je nu gaat werken je nog meer schade aan je rug oploopt waarna je nog langer moet rusten/revalideren, zijn keuze dus ook! Als iemand in zijn team (jouw baas zijn team zijn zijn managers, waaronder jij dus) uitvalt, moet hij zelf voor vervanging regelen, net zoals jij medewerkers onder je hebt werken waar jij waarschijnlijk ook vervanging voor moet regelen als ze ziek zijn of niet kunnen komen werken... Hetzelfde geldt voor je baas! Vette pech voor je baas, no matter how dedicated you are! Je eigen gezondheid boven alles, niet? :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100