Als je agent wilt worden moet je 18 jaar zijn maar wat moet je doen als je 16 bent ? Een andere studie doen totdat je achttien bent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, iets anders zit er niet in, bovendien kun je dan als het bij de politie niks wordt nog altijd terugvallen op je vorige studie.

Je kan de opleiding administratie doen en dan stage gaan lopen bij de politie als administratief medewerker.. En mocht je dat zat zijn (tegen die tijd zal je wel afgestudeerd hebben) kan je altijd nog de politie opleiding doen.

De minimale leeftijd om te solliciteren is 17 jaar. Wat een verstandige keuze is om nu te gaan doen is eventueel de beveiliging. De politie ziet graag mensen die dit diploma in het bezit hebben. Bron: www.kombijdepolitie.nl Succes met je sollicitatie straks en de opleiding wat je ervoor gaat doen!

Je kunt ook een jaartje wachten en dan beginnen met de opleiding surveillant. Deze mag je wel vanaf je 17e jaar doen. Je kunt je echter niet zelf aanmelden voor die opleiding. Je moet eerst solliciteren op de functie van surveillant bij de politie en dan melden zij jou weer aan voor de juiste opleiding. Wil je echter agent, hoofdagent, Bachelor of rechercheur worden,dan moet je wel wachten tot je 18 bent en de juiste vooropleiding hebben om te worden toegelaten.Dus afhankelijk welke functie je wilt gaan bekleden zou je ook de opleiding vast kunnen volgen die je nodig hebt als voor opleiding. Voor surveillant , agent en hoofdagent heb je vmbo nodig als vooropleiding. Voor politiekundige ( bachelor) heb je havo nodig en voor rechercheur HBO. Mocht je de vooropleiding al hebben afgerond die past bij de functie die je wilt gaan doen, zou je ook nog 1 of 2 jaar kunnen gaan werken om de tijd op te vullen al blijkt in de praktijk dat het vaak weer een hogere drempel is om dan weer te gaan studeren na die tijd.

Als je agent wilt worden moet je niet 18 jaar zijn. Leeftijd: Om te kunnen solliciteren voor de opleiding Assistent politieopleiding dien je tenminste 16,5 jaar te zijn. Opleidingseis is VMBO-BB / MBO1 Klik hier voor de vacatures door het hele land. http://www.kombijdepolitie.nl/Vacatures/Pages/Zoekresultaten.aspx?k=KBDPFunctie%3A%22Surveillant%22&s=KBDPVacatures Voor de opleiding (All-round) politiemedewerker dien je op het moment van de sollicitatie tenminste 17,5 jaar te zijn. Vanaf je 17e mag je beginnen met de opleiding Assistent politiemedewerker. En vanaf je 18e met de opleiding (All-round) politiemedewerker.

Bronnen:
http://www.kombijdepolitie.nl/opleiding/Pa...
Twee zonen bij de politie

Ja! Lekker naar school blijven gaan. Aan je algemene ontwikkeling werken is NOOIT weggegooide tijd of moeite. Ik wens je een pretige toemonst.

Je zou op het Zadkine college een jaar de opleiding beveiliger met brugjaar politie kunnen volgen. Mijn dochter heeft dit toen ook gedaan dus ik hoop dat deze opleiding nog bestaat want dit is inmiddels 9 a 10 jaar geleden.

Je zou ter overbrugging zo'n orientatiejaar in uniformberoepen kunnen volgen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100