Moet mijn vader gewoon doorbetalen?

Toen ik net geboren was hebben mijn vader en moeder een rekening gemaakt en gespaard voor mij voor later voor mijn studie. Mijn ouders gingen toen scheiden en mijn vader heeft dat geld gehouden maar heeft intussen allerlei dingen gedaan dat hij dat geld bijna niet meer heeft. Mijn vader betaalt ook geen alimentatie maar in de plaats daarvan betaalt hij mij kleedgeld 70 euro. Nou zit ik tijdelijk zonder werk en hij wilt heel graag dat ik werk krijg en laatst zei hij dus als je weer werk hebt stop ik dus met je kleedgeld omdat ze dat bij mijn stiefzus ook deden. Maar ik ga volgend haar op mezelf wegens mijn studie en mijn moeder vind gewoon dat hij dat kleedgeld moet doorbetalen omdat ik anders volgend jaar in geldnood kom. Ik maak me dus heel erg zorgen hierom en ook omdat hij mijn studie geld half heeft weggegooid. Moet hij mij nou gewoon door betalen? Oja ben 18 jaar en woon bij mijn moeder (volgend jaar dus niet meer). Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je ouders blijven financieel verantwoordelijk voor je tot je 21ste. Tot de 18 bestaat de gewone onderhoudsplicht (kinderalimentatie) maar vanaf je 18 tot je 21ste is er een voortgezet onderhoudsplicht maar dit is afhankelijk van een aantal factoren, onder andere dus of jij werk hebt en hoeveel je dan verdient. De afspraak wordt dan gemaakt tussen jou en je vader in wat voor onderhoud je vader jou wel/niet te voorzien, als jij het niet eens bent met deze beslissing van je vader dan kun je hier een verzoek bij de rechtbank voor indienen. Wel dient je vader er ook rekening mee te houden dat ook al betaalt hij geen onderhoud tijdens je studie dat hij tot je 21ste wel mede verantwoordelijk blijft voor alle schulden die jij maakt en als jij deze niet kan betalen, hij en je moeder de eerst volgende aansprakelijke personen zijn voor jouw schulden.

Bronnen:
http://www.sep.nl/kinderen/kinderalimentat...

Je vader is alleen verplicht kinderalimentatie of een in de daar in de plaats van afgesproken ouderbijdrage te betalen. Wel is het zo dat geld op een rekening met jouw naam voor jou is, maar als deze inmiddels leeggehaald is door een ouder/voogd kun je daar weinig aan doen. Je moeder kan dit tot 5 jaar na de scheiding aanvragen via een advocaat. Indien er niet aan de afgesproken kinderalimentatie wordt voldaan, kan je moeder dit via LBIO terugvorderen. Toegevoegd na 1 minuut: Je moeder kan dit = kinderalimentatie

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/sc...
www.lbio.nl

De alimentatieplicht voor uw kind geldt tot uw kind 18 jaar wordt. Daarna geldt een voortgezette financiële verplichting om in de kosten van levensonderhoud en studie te voorzien, tot uw kind 21 wordt. Studiefinanciering en inkomen kunnen redenen zijn om minder alimentatie te betalen.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/sc...

Dan moet jij je vader ook begrijpen dat er schulden zijn die afbetaald moeten worden. In principe moet je vader jou alimentatiegeld betalen tot je 18 bent en daarna niet. Maar wat je eventueel kan doen is een job vinden en je uitgaven goed beheren als je vader zegt dat hij je geen kleedgeld meer gaat geven dat zal hij dat ook niet geven maar je kan afspreken met je vader dat hij toch een deel van die 70 euro geeft (bv 30 euro). En je zou het best zoveel kosten besparen s6

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100