De WW-uitkering bestaat uit 70 % van je laast verdiende loon wordt er dan uitgegaan van je brutto of netto loon?

Toegevoegd na 12 minuten:
en is hier alles al van af of is 70% echt wat ik over hou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bruto loon.

Loon is altijd brutto dus ook bij de ww. Daar houden ze bij de uitkering ook gewoon alles in en keren jou netto uit wat er overblijft.

Ik wil daarop nog aanvullen dat je de eerste 2 maanden dat je werkloos bent recht hebt op 75% en na 2 maanden recht hebt op 70% van je bruto dagloon.

In de bron, de site van het UWV kun je alles vinden over ww uitkering. Bij de dagloonvaststelling telt niet alleen uw brutoloon mee, maar ook andere loonelementen als bijvoorbeeld vakantiebijslag, eindejaarsuitkering, 13e maand, ploegentoeslag. Dus alles wat uw SV-loon vormt. Spaarloon, pensioenpremie en onkostenvergoeding tellen niet mee omdat dit geen SV-loon is. Er geldt wel een maximumdagloon voor de uitkering. Maximumdagloon Maximum voor de berekening van de uitkeringen vanuit de Ziektewet, de Werkloosheidswet (WW), de Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering (WAO), de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen (WIA) en de Wet arbeid en zorg (WAZO). € 190,32

Bronnen:
http://www.uwv.nl/particulieren/zoekresult...

Ter aanvulling op alle juiste antwoorden hiervoor is dat door de progressie in de belasting (de belasting neemt meer dan evenredig toe) je netto meer dan 75 % resp.70% zal ontvangen dan voorheen. Omdat de uitkering lager is dan zal de belastingdruk waarschijnlijk afnemen.

Beste Kelvinklein, Bij de berekening van je WW wordt uitgegaan van je brutoloon en andere loonelementen. Je houdt met een WW-uitkering meestal minder over dan 75% of 70% van je laatstverdiende loon. Dit reden hiervoor is dat voor de WW een dagloon wordt vastgesteld. Dit dagloon is een gemiddelde van je laatstverdiende loon in het jaar voordat je werkloos werd. Het WW-dagloon is als volgt berekend. Het Sociale Verzekeringsloon (zie loonstrook) van het jaar voorafgaand aan je werkloosheid gedeeld door 261. Van dit WW-dagloon krijg je de eerste 2 maanden 75%. De 3e en eventuele vervolgmaanden is de WW 70% van dit WW-dagloon. Er geldt een maximumdagloon voor de uitkering. Wil je alvast berekenen hoeveel uitkering je ongeveer krijgt als je werkloos wordt? Ga dan naar de rekenhulp WW. Actuele informatie en de rekenhulp vind je hier: http://bit.ly/raygTj Met vriendelijke groet, Mariëlle UWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100