Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Een onderneming heeft een REV van 7% en een RTV van 9%. Op welke manier gaat de REV omhoog?

Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
1.1K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

door het eigenvermogen te vergroten dus door meer machines te kopen bijvoorbeeld
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Deze vraag kan zo eigenlijk niet gesteld worden. De rentabiliteit van het eigen vermogen kan namelijk pas bepaald worden nadat uit het rendement op het totale vermogen de vreemd vermogen verstrekkers hun deel ( de afgesproken rentevergoeding over het beschikbaar gestelde vermogen) hebben gehad. Wat daarna overblijft wordt aan het eigen vermogen toegerekend. Het verschijnsel waar u het over hebt wordt in het vak aangeduid als de financiële hefboomwerking. Op wikipedia staat het wel het een en ander over:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Rentabiliteit_eigen_vermogen

Als u dit verhaal bestudeert ziet u dat het verschil in rendementen tussen het totaalvermogen en het vreemd vermogen én de verhouding tussen het eigen en het totale vermogen bepalen welk rendement er aan het eigen vermogen toegerekend worden. Het rendement op het eigen vermogen is altijd de resultante van deze berekening en nooit de veroorzaker. Een onderneming moet aan het einde van een periode eerst met de bank en andere vreemd vermogen verschaffers afrekenen. Pas daarna kunnen je zien wat er voor de eigena(a)r(en), de verschaffers van het eigen vermogen, overblijft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding