Schulden. Tussen wal en schip, waar kunnen ze terecht?

Mijn schoonzoon en dochter + 2 kids hebben een zware schuldenlast. Ze kunnen nog net het hoofd boven water houden en hun rekeningen betalen maar komen zo niet van hun schulden af. schuldsanering is alleen mogelijk als ze hun koophuis gedwongen wordt verkocht, maar ze komen dan nog veel dieper in de schulden. Voor het huis is jaren geleden een tophypotheek afgesloten. De verkoop in deze tijd is al problematisch en er zou al verlies op geleden worden met een gewone verkoop. Stel er wordt gedwongen verkocht.
Dan wordt er waarschijnlijk een huurhuis toegewezen, maar krijgen ze met verhuiskosten en dergelijke te maken. Inmiddels hebben ze ook een bkr registratie doordat iemand van de gemeente bij de schuldeisers navraag heeft gedaan om mee te werken aan butgetering. 1 creditcardschuldeiser wilde niet mee werken dus nu zijn ze weer terug bij af en is het cirkeltje weer rond, net alles af kunnen lossen met hoge rente, maar geen oplossing want je wordt alleen geholpen als het water je aan de lippen staat en je schulden problematisch zijn. Wie weet waar je het beste terecht kan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou met toch bij de WSNP melden dat is de schuldsarnering die je hierbij kan helpen, zei weten precies hoe en wat om tot een oplossing tekomen. Neem in ieder geval alvast een maatschappelijk medewerker van de sociale dienst in de arm die je verder kan helpen in dit traject.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100