Hoeveel maanden moet je in het GBA ingeschreven staan om belastingplichtig te zijn in Nederland?

Ik ben namelijk per oktober 2009 inschreven in het GBA, maar ik kan niet meer aarden in Nederland en wil vertrekken. Nu moet ik mij weer uit laten schrijven uit het GBA. Ik ben benieuwd of dat ik dus belasting plichtig ben nu dat ik niet langer dan 4 maanden in Nederland zal verblijven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De bovenstaande beantwoorder heeft geen gelijk. Het is evenwel wel een vraag, waarbij ik meer moet weten. Was je hiervoor Nederlands of buitenlands belastingplichtige. Was je belastingplichtig in het land van herkomst. In het laatste geval dat je voordien belastingplichtig was in jouw vorige land, dan kun je als een speer vertrekken, zonder dat je hier hoeft af te rekenen, maar als je inkomen uit Nederland hebt, dan komen er wel wat meer dingen bij kijken. Het hangt dus volledig af van de situatie voordat je in NL kwam. Zend desnoods maar een bericht. Toegevoegd na 1 minuut: Je zit natuurlijk ook met je zorgverzekering

Ik neem in ieder geval aan dat je het niet over inkomensbelasting hebt, want in dat geval heeft de GBA er niet direct mee te maken. Ik gok erop dat je gemeentelijke belastingen en dergelijke bedoeld. Ik ben voornamelijk thuis in de waterschapsbelastingen en die kunnen ze periode-afhankelijk heffen, in dit geval zou je dus 4 maanden aan WVO-W belastingen moeten betalen, maar ja, als je weer vertrekt en je laat geen adres achter, dan zullen de belastinginstanties je toch niet weten te vinden, dus in dat geval zou ik zeggen: "Maak je niet druk".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100