Waarom is nederland zo gericht op handel?

De reden dat we duits, engels en frans moeten leren is om makkelijker te kunnen handelen. Maar waarom is dat zo belangerijk voor nederland.

Toegevoegd na 12 minuten:
Dus nederland bepaald ff dat iedereen handelaar wil worden....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat Nederland weinig zelf heet aan grondstoffen, landbouw etc.. Dus we moeten het hebben van onze handelspositie in de wereld. Die hebben we door de eeuwen heen opgebouwd en als we die kwijtraken hebben we niets tot weinig meer over.

Omdat wij veel producten uit het buitenland importeren. En wij exporteren ook weer producten naar het buitenland. Dat is heel goed voor onze economie. Toegevoegd na 1 minuut: Het is belangrijk omdat wij dan goedkopere producten uit het buitenland kunnen importeren en wij exporteren dan weer onze producten naar het buitenland. Dat levert ons een hoop geld op en bespaart ons ook weer heel wat! Hier staat meer info http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/1409444/

Uhm, met handel kun je ongelooflijk veel geld verdienen. Bijna alle miljonairs handelen

Als ze invloed wil hebben op de wereldeconomie moeten landen zich onderscheiden in bepaalde dingen. Nederland heeft -door goede ligging- gekozen om zich te specialiseren in de handel..!

Onze ligging aan zee en onze bevaarbare rivieren zorgen ervoor dat we over goede handelsroutes beschikken. Van die positie maken we al eeuwen dankbaar gebruik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100