is het zo dat als je een creditcard hebt je altijd een bkr. registratie in Tiel hebt? Maakt niet uit positief of negatief saldo??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dat is niet per definitie het geval. Als jouw creditcardmaatschappij het bedrag automatisch incasseert elke maand of als je nog nooit in termijnen hebt terug betaald (dat wil zeggen: elke maand het volledige bedrag dat je uitgaf weer terug hebt betaald) is de kans zelfs groot dat je niet geregistreerd staat. Pas sinds kort (een half jaar ongeveer) zijn maatschappijen er als gevolg can Europese regels/richtlijnen mee begonnen je sowieso te registreren, ongeacht hoe je terug betaalt. Enige manier om het zeker te weten is even te bellen; die vraag krijgen ze daar dagelijks van mensen die een hypotheek willen afsluiten.

Bronnen:
mezelf (tot een paar maanden terug...

Ja, je creditcard staat bij BKR vermeld voor het bedrag dat je ermee kunt opnemen (ook als je (nog) niets hebt opgenomen).

Ja, daar heb je voor getekend toen je je credit card aanvroeg. Maar zolang je geen betalingsachterstanden hebt heeft dit geen gevolgen. Trouwens tot voor kort waren ook mobiele telefoonabonnementen bij BKR geregistreerd. Nu niet meer.

Tenzij je een prepaid creditcard neemt, sommige doen een bkr check, anderen niet. Dan krijg je ook geen registratie.

Bronnen:
http://welkecreditcard.nl/artikelen/prepai...

Je wordt alleen bij BKR geregistreerd met een creditcard als je gespreid betalen hebt, dus in termijnen aflost. Betaal je aan het eind van de maand direct af wordt dit niet bij BKR geregistreerd.

Bronnen:
werk bij de bank

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100