Welke subsidies krijgt men met een uitkering en sociale huurwoning?

Een kennis van mij gaat binnenkort in een sociale (senioren) huurwoning. Ze heeft echter nog geen baan en wordt dus tijdelijk afhankelijk van een uitkering. Nu willen we graag weten of ze bovenop de uitkering nog recht heeft opzorgtoeslag en huursubsidie. We hebben hiervoor ook een maatschappelijk werkster geraadpleegd maar helaas kon die ons niet verder helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Om dat echt te weten, moet je naar de sociale dienst Om al een indicatie te krijgen kunt u via bijgaande site al wat uitzoeken, maar alle gemeentes hoeven niet hetzelfde met subsidies om te gaan, dus bezoek aan soc dienst altijd wenselijk Toegevoegd na 1 minuut: https://www.huurtoeslag.nl/?gclid=CJbE6bCN_aoCFYcm3godgHsI0g en deze site voor het berekenen/aanvragen huursubsidie

Bronnen:
http://service.nibud.nl/berekenuwrecht/

Het is niet zonder meer zo dat als je geen arbeidinkomen hebt dat je een uitkering krijgt. Als je niet of niet lang genoeg gewerkt hebt dan krijg je geen uitkering van het Uwv. Waarschijnlijker is een WWB uitkering (Wet werk en bijstand). Dan heb je ook recht op zorg- en huurtoeslag. Huursubsidie bestaat niet meer. Informeer op het werkplein of ga daarvoor naar de gemeente waar ze woont.

Zorgtoeslag en huurtoeslag ( voorheen huursubsidie) is onder andere afhankelijk van je inkomen en dat van eventueel je parter. Hoe lager je inkomen, hoger de toeslag. Let wel!! als je geen zorgverzekering hebt ( wat iedereen wel moet hebben;))heb je geen recht op zorgtoeslag en wanneer je huurwoning niet voldoet aan de eisen van de belastingdienst, dan heb je ook geen recht. Bel de belastingdienst even en ze helpen je graag verder.

Bronnen:
eigen werkervaring

In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor het aanvragen huur- en zorgtoeslag. Zijn de gemeentelijke belastingen al betaald? Vaak kan je tot 3 maanden ná de laatste betaling kwijtschelding aanvragen. Op het moment waarop je kwijtschelding aanvraagt tot 3 maanden terug wordt de financiele beoordeeld. Bezoek ook even: www.berekenuwrecht.nl. Dit is een site van het Nibud waarop je zelf kan uitrekenen of je nog ergens recht op hebt. Succes ermee!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100