Kinderbijslag; kan daar niet op bezuinigd worden?

Dat er de komende jaren door de overheid bezuinigd zal worden, is onontkoombaar. De burgers zullen de rekening moeten gaan betalen voor de miljardenschuld die door de crisis is ontstaan.

Ik hoor allerlei maatregelen, zoals beperking hypotheekrente-aftrek, gezondheidszorg, onderwijs etc.

Eén onderwerp mis ik steeds in de discussies en lijkt een taboe en dat is 'kinderbijslag', kosten 6,5 miljard (!) per jaar.

Wordt het niet hoog tijd dat we op kinderbijslag bezuinigen door deze voor de hoge inkomens te verlagen of zelfs af te schaffen. Ook lijkt me een beperking tot maximaal bijslag voor 2 kinderen wel een mooie maatregel.

Wie steunt dit idee, of juist niet en waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja het afschaffen van kinderbijslag (al dan niet vanaf het 3e kind) zou een goed idee zijn, net als alle andere regels ten gunste van het hebben van kinderen. Er is geen reden waarom mensen die persé kinderen willen hierbij gesponsord zouden moeten worden, betaald uit de staatskas. Met alle problemen die er nu zijn ziu het goed zijn als de bevolking van westerse landen sterk zou afnemen en daarmee de druk op het milieu ook. Het idee dat kinderbijslag een goed middel is tegen de vergrijzing is flauwekul. Kinderen kosten de eerst 15 a 20 jaar alleen maar bakken met geld. Dus dat is geen middel tegen de vergrijzing, sterker nog die kosten komen er alleen maar bovenop. Maar als de kinderbijslag afgeschaft wordt, moet je eerst ouder gaan opvoeden en er op voorbereiden. En geeneen politieke partij wil daar aan. Kinderen zijn n.l. heilig in Nederland.

Bronnen:
media, studie en logisch nadenken

Ik denk dat het voor sommigge ouders bittere noodzaak is dat de kinderbijslag bestaat,ook in het belang van het kind,want als de kinderen goed verzorgd worden stimuleert dat ook hun leergedrag op school. het leven is voor ouders met opgroeiende kinderen al duur genoeg denk ik.

Mijns inziens zou je het helemaal moeten afschaffen. Als je dan al zo nodig ouders van kinderen wilt subsidiëren doe dat dan door de basis aftrek te verhogen. Maar met een maximum van 2 kinderen!

In onze vergrijzende maatschappij zullen ze dat niet zo gauw doen. En de gezinnen met veel kinderen zijn vaak die met wat lagere inkomens, omdat de mensen die eerst een hoge levensstanddaard willen behalen vóór ze aan kinderen beginnen, vaak maar 1 of 2 kinderen krijgen. Volgens mij staat in Nederland de bevolkingsgroei stil, of loopt zelfs terug, als je kijkt naar de geboorte-getallen. In Duitsland is dit al zo, terwijl ze daar veel betere regelingen hebben wat betreft moederschap-verlof.(Je mag daar, met behoud van baan en senioriteit, 4 jaar 'moederen', en vaak is binnen die tijd nr.2 onderweg, waarna een nieuwe periode van moederschaps-verlof ingaat...) We hebben al zoveel problemen, door de steeds minder in aantal werkende mensen, die de gepensioneerden moeten 'verzorgen', dat een bevriezen van kinderbijslag na 2 kinderen daar nog toe zou bijdragen, dat er minder kinderen geboren zouden worden....

ik heb geen idee of het een standaard bedrag is, of dat je het naar inkomen krijgt, maar ik ben in iedere geval eens dat aleen staande moeders juist wat meer zouden kunnen gebruiken.

In principe ben ik het met je eens. Persoonlijk vind ik dat alle vormen van subsidie geschrapt moeten worden. Maar alleen als alle subsidies openhouden met bestaan. Als je huursubsidie ontvang betekend dat gewoon dat je te duur woont. Of dat de markt niet comfort de inkomsten is. Het aanrechtsubsidie ook zoiets achterlijks!

Mensen krijgen naar mijn mening kinderen omdat dat hun wens is. (ongelukjes uitgezonderd). De kinderbijslag kan en mag daar mijns inziens geen invloed op uitoefenen. Als je overweegt een kind te krijgen, moet je niet alleen nadenken over de verantwoordelijkheid, maar ook zeker over de financiele offers die dat vraagt. Wanneer je niet in staat bent om aan deze twee aspecten te voldoen, moet je niet kiezen voor een kind. Hoezeer je biologische klok ook het tegendeel probeert te aan te tikken... Kortom: Schaf de kinderbijslag af. Mensen krijgen geen kind om extra kinderbijslag te vangen. En als je het wel van de kinderbijslag moet hebben...begin dan niet aan een kind!

Als ik alle antwoorden zie en de reacties erop is het een omstreden onderwerp. Ik heb lang en veel gewerkt en had geen kinderwens. Ik had er nooit een probleem mee dat ouders met kinderen werden ondersteund. Ze kregen de gunstigste vakanties, vrij als hun kindje ziek is en kinderbijslag. Jaren later heb ik toch 2 prachtige kinderen gekregen, waarvoor ik erg dankbaar ben. Ik vind dat onze regering best de kinderen een extra zetje mag geven. De kinderen zijn en blijvenm onze toekomst. We betalen allemaal aan ons pensioen en AOW mee, maar dat geld wordt gebruikt voor onze ouderen van nu. Tegen de tijd dat wij met de AOW kunnen, zullen onze kinderen dat moeten opbrengen. Toegevoegd na 3 minuten: Even ter aanvulling: uiteraard is dit geen reden om kinderen te krijgen !

ja de kinderbijslag kun je afschaffen net zoals de huursubsidie hypotheekrenteaftrek en alle andere vormen van staatssteun,dus ook de bijstand de aow etc in huidige vorm,in plaats daarvan een vlaktaks waarbij iedereen een gelijkhoog percentage belasting betaald zonder aftrekposten etc, Hierdoor neemt belastingdruk en fraude af ,kan dus de belastingdienst gedecimeerd worden, de belasting kan omlaag,en ook de hoogste inkomens betalen belasting zonder aftrekposten, en dan kun je gaan nadenken over steun aan die die het echt nodig hebben, mensen die echt niet kunnen werken,of die al 40 jaar belasting en premie betaald hebben. Het afromen van de enige vorm van staatssteun die eerlijk verdeelt is in Nederland is een faliekant verkeerd signaal als niet alle andere regelingen ook meeveranderen. (De kinderbijslag is voor iedereen gelijk )

korte op kinderbijslag iets zegt me dat jij geen kinderen heb. heb je enig idee wast het kost, en peuterspeelzaal, kleding, hobby's. al die dingen die ze nodig hebben om iets of iemand te worden. dus de toekomst.

Nog simpeler is het niet onze oren naar Amerika te laten hangen, en onze duurbetaalde steun aan Afghanistan te stoppen. Het zijn toch de Amerikaanse bedrijven die daar de wederopbouw mogen doen, en wij betalen daar aan mee. Beter staken we dat geld in die laatste paar Europese landen die nog niet bij de EU zitten, omdat ze nog wat steun in de rug nodig hebben . Kinderbijslag is een simpele vorm van subsidie, waar eigenlijk niet zoveel mee mis is. Wij zetten het geld nu op een spaarplan, zodat de kids over 15 jaar ervan kunnen studeren. Het hier wegzetten als een 'extra inkomen voor jonge ouders' diet wel wat vreemd aan, het gaat om 180 euro per drie maanden.

afschaffen lijkt me niet zo'n goed plan. aangezien er enorm veel mensen het heel broodnodig hebben (waaronder ikzelf, zonder die ong. 250 in de 3 maanden had mijn kind geen nieuwe kleren en zwemles). wat wel zou kunnen is de kinderbijslag bepalen aan de hand van inkomen. zodat mensen met een hoog inkomen niet hetzelfde krijgen als mensen die van het minimum moeten leven. en ook een maximaal bedrag is geen slecht idee.

De SP wilt de kinderbijslag naar inkomen baseren. Ze willen stoppen om extra geld te geven aan mensen die het niet nodig heeft. Bron: http://www.sp.nl/nieuwsberichten/041129-sp_wil_nuttigheidsgrens_in_kinderbijslag.html

Maximaal voor 2 kinderen.

Ik steun het antwoord niet, omdat opgroeiende kinderen erg duur zijn. En men denkt altijd laat de mensen die meer verdienen maar meer betalen. Dat is leuk bedacht, maar die betalen nl overal al het volle pond voor. Voor de peuterschool het hoogste tarief. Nergens geen subsidie voor. Alles gewoon duur. Wat ik wel vind en dat had al veel eerder moeten gebeuren is de kinderbijslag koppelen aan het wonen in nederland. Dan zou de fraude hiermee ook over zijn en houdt nederland veel geld over. En dat mogen ze dan in het onderwijs steken.

ik heb zelf 3 kinderen en die kosten wat laat ze maar bezuinigen op de mensen die in het buitenland wonen al jaren en gewoon uwv krijgen dat klopt niet

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100