Is er een wezenlijk verschil tussen de beurs en een pyramidespel?

Ok, beurshandel mag, en piramidespelen niet, maar de beurs heeft wat mij betreft alle kenmerken van een piramidespel: groei is alleen maar mogelijk zolang er nieuwe deelnemers (geld) bijkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een beurs is anders. Een priramidespel moet nieuwe klanten bij krijgen om te blijven bestaan. En bij een piramidespel krijgt de persoon bovenaan het meeste geld en hoe lager je zit hoe minder geld je krijgt. En een piramidespel zijn bij wet verboden.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Piramidespel

Een piramide spel is zeker niet het zelfde als een beurs. Bij jouw theorie zou alles een piramide spel zijn, een winkel heeft ook nieuwe klanten nodig om door te groeien, zo kun je nog wel even doorgaan..

Het meest duidelijke verschil is dat de koersen kunnen stijgen zonder extra geld. Koersen staan gewoon hoger en zowel de koper als verkoper krijgen bij de vastgestelde koers evenveel geld, ook wordt de instroom van geld berekent bij technische analyse van de beurs en die loopt niet in de pas met de koersen(precies). Dus nee, geen pyramide spel , ook om de redenen hierboven.

Beurshandel is kopen en verkopen. Als de een aandelen koop wil dat zeggen dat een ander verkoop. In een piramide spel wordt de inleg van andere gebruikt om de eerdere inleggers weer geld te geven. Hier is dus geen spraken van koop en verkoop maar van leven op de inleg van een ander.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100