Als er al een claim is ingediend bij de verzekering, onder een naam van iemand die inmiddels is 'vertrokken' wat kan ik hier dan mee?

Bij de reisverzekering van een goede vriendin is een claim ingediend. Inmiddels is de 'hoofdverzekeringnemer' vertrokken uit dit gezin, echter de polis staat op zijn naam met zijn rekeningnummer, (zij staat ook op de polis met haar twee kinderen maar als meeverzekerd). Hoe kan zij dan het rekeningnummer nog wijzigen en de polis op haar naam zetten zonder dat hij het geld gestort krijgt?

Toegevoegd na 14 seconden:
De verstandhouding ligt nogal ingewikkeld tussen deze mensen dus hem dit vragen heeft geen zin. Weet iemand wat hiermee het beste te kunnen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je geeft niet aan of deze personen in gemeenschap van goederen zijn getrouwd. Dan hebben ze beiden evenveel rechten in principe en kan ze een andere rekeningnummer doorgeven. Echter het lijkt erop dat ze niet veel kan doen. Daarnaast zal de verzekeringsnemer de polis moeten laten opsplitsen als de relatie over is. Ik neem aan dat hij niet wil blijven betalen. Ook loopt ze het risico dat hij zomaar de polis zal opzeggen zonder dat ze het weet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100