Wat zijn "Kosten voor gebruik van uw mobiele telefoon"?

Ik moest vandaag weer eens een 0900-nummer bellen. Standaard hoor je dan een berichtje: Dit nummer kost us xx cent per minuut, plus de kosten voor gebruik van uw mobiele telefoon.

Nu ben ik eigenlijk wel heel benieuwd waar die "kosten voor gebruik van mobiele telefoon precies op slaan.
Het lijkt me niet dat ze doelen op abonnementskosten, want dat heb je met een normale aansluiting ook.
Dus waar bestaan die kosten dan wel uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hiermee wordt bedoeld: het bedrag dat jouw provider jou in rekening brengt voor het bellen naar 0900-nummers. Toegevoegd na 3 minuten:   Hmm, een toelichting is op zijn plaats, zie ik. Het 0900-nummer berekent kosten, bijvoorbeeld 10 cent per minuut. Die kosten betaal jij sowieso. Dat zijn de kosten die op het bandje kunnen worden genoemd, want die kosten zijn (vanzelfsprekend) bekend bij de beheerder van het 0900-nummer. Elke provider zal echter andere kosten in rekening brengen. Meestal vallen 0900-nummers buiten je bundel, en betaal je daar een bepaald tarief voor - dus bovenop die 10 cent per minuut uit mijn voorbeeld. Bij andere providers kunnen 0900-nummers binnen de bundel vallen, waardoor je *alleen* die 10 cent per minuut betaalt, en verder niets. Omdat die laatste kosten iets zijn dat tussen jouw provider en jou wordt geregeld, zijn ze onbekend bij de aanbieder van het 0900-nummer. Het bandje kan die kosten daarom niet specificeren. Het enige dat ze kunnen doen, is een algemene omschrijving geven - dat doen ze met de woorden "plus de kosten voor gebruik van uw mobiele telefoon". Toegevoegd na 5 minuten:   Denk ook aan starttarief per gesprek dat sommige providers wel, en andere providers niet berekenen. En aan belkosten per seconde of per minuut. Allemaal dingen die de aanbieder van het 0900-nummer niet kan weten.

Dat betekend dat als jij normaal voor 9cent belt, dat je dan de kosten betaald die je moet voor het 0900 nummer PLUS die 9cent van jou telefoon om te bellen De 9cent zijn dan 'de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon'

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100