Mag een arbo arts een bloed onderzoek van je vragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat mag deze. Ik neem aan dat het te maken heeft met je ziekte. De uitslag mag de arts niet aan je werkgever meedelen.

Vragen mag natuurlijk altijd. Of je daarin meegaat mag je af laten hangen van jouw belang. Uitgangspunt zou moeten zijn dat werkgever en werknemer een gemeenschappelijk belang hebben. Denk je dat dit niet het geval is en je werkgever dingen van je vraagt waartoe je niet in staat bent dan kun je dat het beste met je huisarts overleggen. Ook advies vragen aan je vakbond is een mogelijkheid.

Ja dat mag hij vragen, maar een arbo arts is er alleen voor het begeleiden van je ziek melding, en de controle daarop. De arts waar je in behandeling bent die is er voor alle medische zaken, dus ook als het nodig is een bloedonderzoek. Ik zou de arbo arts daarop wijzen, dat je alle vertrouwen geeft aan je behandelend arts, en daarom een bloed onderzoek overbodig is, en als het toch nodig is, het over te laten aan de behandelend arts.

Hij mag het vragen, vragen staat vrij, ik denk zomaar dat je dat kunt weigeren. Niemand heeft het recht iets van jouw lijf af te tappen. Sommige religies verbieden dat zelfs. ( Jehova bijv). TIP 1 Ik raad je aan het je huisarts te vragen. Die is goed op de hoogte van die regels. Even een belletje met de praktijk van je huisarts. Die heeft je gegevens paraat en dan vraagt die Arbo knul het maar op TIP 2 Arbo-Artsen kunnen de gekste dingen vragen, zorg daarom dat iemand met je meegaat. Onder de mom dat je niets alles kunt onthouden, als er iemand bij je is, durven ze minder.ze kunnen behoorlijk brutaal zijn, sprekende uit ervaring, stomme vragen zoals heb je nog zin in sex, die categorie vragen. Arbo-Artsen zijn ambtenaren en gedragen zich ook zo

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100