hoe kun je aansluiten bij de wensen en behoefte van een cliënt in een instelling? en hoe kun je doelgericht werken? en hoe sta je stil bij achtergrond

(aansluiten bij wensen en behoeften van de verstandelijk gehandicapte oudere cliënt in een instelling) en doelgericht werken. Hoe doe je dat het beste?
Deze vraag gaat over woonbegeleiding wie kan mij wat voorbeelden geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In een instelling wordt meestal in een team gewerkt. En dan bedoel ik het begeleidingsteam, arts, psycholoog orthopedagoog, fysiotherapeut en wie er verder mogen zijn. Samen met de observatiebevindingen van de woonbegeleiders wordt gekeken naar de mogelijkheden van een client. B.v. de bewoner kliedert met zijn eten maar zou kunnen leren met een aangepaste lepel om min of meer netjes te eten. Zo worden diverse ADL zaken onder de loupe genomen (activiteiten van het dagelijks leven) en een voorlopig doel vastgesteld. Het einddoel is altijd": zo groot mogelijke zelfredzaamheid, behouden of vergroten van communicatiemogelijkheden. Tegenwoordig is er in iedere instelling voor iedere client een zorgplan. Daarin staat hoe je met de betreffende client het beste kunt omgaan, hoe je hem/haar het beste kunt bereiken/stimuleren. B.v. zindelijkheidstraining of behouden van zindelijkheid. Spraakbevordering enz. enz.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100