Iban nummer weet ik niet. Kan ik wel geld overboeken?

Via internetbankieren wil ik geld overmaken. Maar het iban nummer weet ik niet. Ik heb gewoon het rekeningnummer ingevoerd zonder iban maar komt dit wel goed? Zet Rabo dat automatisch om?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dat zet Rabo automatisch om. In augustus ben je pas verplicht een IBAN-nummer in te voeren. Toegevoegd na 15 uur: Rabobank: "Waar vind ik mijn IBAN? Met uw IBAN kunt u gemakkelijk in Nederland en in het buitenland geld overboeken en laten incasseren. Uw IBAN vindt u in Rabo Internetbankieren, Rabo Mobielbankieren, op uw bankafschriften en op betaalpassen die vanaf maart 2012 worden uitgegeven. U kunt uw IBAN, of dat van anderen, ook opzoeken via: •de website www.ibanbicservice.nl •het telefoonnummer 0900-422 62 42 (lokaal tarief) •een SMS met uw rekeningnummer naar 4226 (IBAN) (€ 0,25 per bericht plus de kosten voor het gebruik van uw mobiele telefoon) •de app Overopiban, kosteloos te downloaden via www.overopiban.nl "

Bronnen:
http://www.accountant.nl/Accountant/Nieuws...
https://www.rabobank.nl/particulieren/klan...
https://www.rabobank.nl/particulieren/prod...

Zat kan zeker. Ik neem aan dat je het rekeningnummer weet van de begunstigde. Vooralsnog wordt bij veel banken, waaronder de Rabobank, het nummer automatisch omgezet naar een IBAN nummer. Als je graag zelf wilt opzoeken wat het IBAN nummer is (en overige codes als SWIFT / BIC) kun je naar de volgende website gaan: www.ibanbicservice.nl * klik op de blauwe knop "IBAN BIC Check". * Vult het rekeningnummer in en de code die daaronderstaat, Klik op "Verstuur". * Je ziet nu het rekening nummer EN het IBAN rekeningnummer. * Klik op de blauwe knop "Toon BIC"en ook de de BIC / SWIFT code wordt getoond.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100