Ben opzoek naar een eenvoudig boekhoud programma, voor privé gebruik. Wie heeft er tips.

Mijn zoons gaan studeren (áls ze geslaagd zijn :))
Nou houd ik zelf mijn financien, nog ouderwets bij, in een schriftje, maar daar kan ik natuurlijk niet mee aankomen.
Dus ben ik op zoek naar een programma, waarmee ze zelf hun financien makkelijk bij kunnen houden en wie weet ga ik het zelf ook wel zo doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

SimBoePro staat voor Simpel BoekhoudProgramma. Het is gratis en je kunt het gebruiken om je inkomsten en uitgaven bij te houden. Het is bedoeld voor mensen die gewoon hun financiën willen bijhouden en geen zin hebben om drie cursussen "Excel voor beginners" te volgen voordat ze dit kunnen doen.

Bronnen:
http://www.nederlandstaligesoftware.nl/sof...

Je kan excel gebruiken, volgensmij kan je vrij makkelijk even googlen naar een boekhoud bestand.

Hier vindt je een gratis, simpel, huishoudboekje (zo heet het ook), dat je in excel of de openOffice.org variant openCalc.org kunt gebruiken: http://www.simpelhuishoudboekje.org/simpel_huishoudboekje.html

Boekhouden is uitgevonden voor bedrijven! Dus alleen als ze een eigen bedrijfje starten, is een boekhoudprogramma aangewezen. Anders is dit echt teveel poespas. Wat jij nodig hebt is hooguit een elektronisch huishoudboekje. Dat kan prima in Excel, maar misschien vind je het programma van het Nibud mooier.

Bronnen:
NIBUD

dit programmaatje is iets voor jou

wat dacht je van Yunoo.nl. Net zelf gaan gebruiken en werkt perfect. Overzicht en een dashboard voor snelle stand van zaken. En het importeert al je bij en afschrijvingen automatisch van telebankieren van bijna alle banken. niet gratis maar kost een paar euro per maand

Mochten jouw zoons de beschikking hebben over een smartphone, dan kunnen ze heel makkelijke hier hun inkomsten en uitgaven op bijhouden. Hebben ze altijd bij de hand. Lees het artikel dat ik hierover schreef, heb het opgenomen bij bron. Kijk even door de vermelden reclames heen. De reden dat ik artikelen op deze site zet, is juist om tegenwicht te bieden tegen de leenreclames en mensen goed over geld, lenen en uitgaven na wil laten denken. Wil je het artikel gewoon in pdf ontvangen, stuur me dan even een persoonlijk bericht, waar ik het naar toe kan sturen. Succes met het wachten op de uitslag en met de nieuwe studies.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100