Wat is de veiligste manier van internetbankieren ?

Gisteren kwamen mijn vrouw en ik ergens niet uit en nu overwegen wij om een stap in die richting te maken. Het moet niet al te ingewikkeld zijn,maar wel zo veilig mogelijk. Mijn echtgenote is niet zo handig met dit soort "nieuwigheidjes",vandaar de vraag of het voor een beginner redelijk vlot verloopt,als er iets via online bankieren overgemaakt,moet worden.We hebben al jaren een rekeningnummer bij ING. Deze vraag staat op 4 dagen,want we willen volgende week een keus kunnen ,maken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Internetbankieren bij ING is veilig, maar er kunnen wel eens e-mails binnenkomen van hackers. Wat ze dan willen is dat je op een link klikt en je gegevens van Mijn ING invult, zolang je dit niet doet gebeurt er niets. Sowieso zullen ze nooit, maar dan ook nooit op wat voor manier vragen om je inloggegevens. Dus wordt daarom gevraagd, dan weet je zeker dat het niet betrouwbaar is. De mail weggooien is dan een goede optie, er gebeurt dan niets. Ik kan me voorstellen dat Mijn ING wel wat gewenning zal vragen, maar het is wel simpel. Je vult het bedrag in, de geadresseerde en eventueel een betalingskenmerk of opmerking in. Hierna wordt er gevraagd om een TAN code in te vullen, deze staat op een brief welke je per post ontvangt van ING. Een andere optie (en dat vind ik een hele handige) is dat je de TAN code per sms toegestuurd krijgt op je mobiel, wil je een betaling doen dan ontvang je van ING een sms met de TAN code. Na het invullen van de TAN code is de betaling voltooid. Het overzicht van de betalingen is goed up to date, zodra je wat pint in een winkel en je kijkt bij thuiskomst dan is het al zichtbaar verwerkt. Dus: Zolang je die mails direct in de prullenbak gooit, is Mijn ING helemaal veilig.

Internetbankieren is helemaal niet ingewikkeld. Sommige banken leggen het je zelfs persoonlijk uit. Het wijst zich vanzelf. Tegenwoordig is het ook behoorlijk veilig en bovenal is het reuze makkelijk. Je hebt direct inzicht in je financiële situatie en je kunt ten alle tijden overboeken/sparen/beleggen enz. Toegevoegd na 3 minuten: Ik heb zowel met ING, Abn Amro en Rabobank ge-bankiert en ze zijn allemaal even veilig.

Telebankieren is vrij simpel. Als je op let op de dingen die de bank van je vraagt id het gewoon veilig. Succes.

ING heeft een eigen model voor internet bankieren, waarbij een toegangscode & gebruikersnaam je toegang geeft tot alle gegegevens van je bankrekening. Daarnaast heb je een code nodig om transacties te doen. Deze code kan je in een lijst op papier krijgen (Je krijgt dan te zien: Voer code nr 45 in), of je kan je mobiel registreren, en dan krijg je een SMS met de code. Beide systemen lijken veilig. Het wijst zich voor iemand die niet compleet digibeet is vanzelf; Zoals met alles: Kwestie van lezen, en de eerste keer er even rustig bij gaan zitten.

Zelf heb ik een rekening bij de ING en bij de Rabobank. Bij de Rabobank heb je altijd je pinpas en pincode nodig om te internetbankieren en bij Postbank wordt gewerkt met wachtwoorden en TAN-codes. Het is allebei behoorlijk veilig, maar Rabobank is misschien iets veiliger omdat je daar je pas voor nodig hebt. Ik zou het persoonlijk alleen niet de moeite waard vinden om daarvoor over te stappen naar een andere bank.

Internetbankieren is erg overzichtelijk je kunt direct online je af/bij schrijvingen zien en je saldo bekijken. Bij tancodes via sms, altijd het bedrag controleren of deze overeenkomt met de betaling die je online hebt gedaan. Mocht dit bedrag niet overeenkomen, niet verder gaan met de betaling! Mocht je emails krijgen die je niet vertrouwd altijd doorsturen naar valse-email.ing.nl en daarna de email verwijderen onder phishingmail of ongewenst. Een INGmedewerker zal nooit om je inloggegevens, tancode of pincode vragen.

Wij hebben zelf ook internetbankieren en het is in het begin misschien een heel klein beetje puzzelen maar dat is met alles zo in het begin wat nieuw is voor je/u. Het is echt super makkelijk en handig en mijn moeder was ook altijd een beetje bang voor internetbankieren en ze heeft het nu zelf ook en is ook blij dat ze het heeft omdat het gewoon zo makkelijk is met betalingen

Als je de tancode wilt hebben per SMS ben je er van afhankelijk of je mobieltje het doet, dus een onnodig riskante optie. Verder is de INGsite niet erg duidelijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100