Wat kan ik doen?:

Ik ben 19. Slaag dit jaar voor mijn eindexamen havo(hoop ik). Ik wil graag op mezelf, want ik heb thuis geen rust en niet eens een eigen kamer. Waardoor het mij moeilijk word gemaakt om te studeren, en dan heb je ook nog eens geen gemakkelijke moeder(gescheiden ouders). Heel gedoe maar het komt er dus op neer dat ik ook een studiekeus moet gaan kiezen. Het leek mij verstandig om eerst op mezelf te gaan, omdat ik me studie anders verpest. Ik moet het ook zelf betalen. Van een kale kip valt niet te plukken. Ik zou het wel kunnen betalen (met moeite). Maar wat heb ik eraan als ik me niet eens kan concentreren op mijn studie? En als ik dit zou doen ben ik nog 4 jaar bezig
Met me studie en dan moet ik nog gaan sparen om op mezelf te gaan. Ik zou dus fulltime kunnen gaan werken en sparen om op mezelf te gaan. Maar hoelang zou ik moeten sparen (huur/koop?). En waar moet ik werk zoeken? Me vriend (1jaar verkering) woont namelijk 1,5 uur verder.
Iemand andere iedeeen wat ik nou moet doen en waar ik vrstandig aan doe? (+tips).

Toegevoegd na 13 minuten:
of wie zou mij hiermee kunnen helpen? (instanties? - ?)

Weet jij het antwoord?

/2500

Er komt heel wat bij kijken als je ineens op jezelf gaat wonen en het kost heel wat :-( Is het niet een idee om bij je vriend in te trekken ? Weet nie welke studie je doet maar daar kun je toch ook naar school lijkt mij ?

Je kan inderdaad wel wat gaan sparen maar ik zou dan niet fulltime gaan werken je kan al een huisje huren als: -Je studiefinanciering aanvullend + uitwonend hebt -Een lening aanvraagt die betaal je na je studie van je werk in termijnen terug. -Je een bijbaantje hebt. dan kom je daar in al goed te staan voor je huur. Wat je ook kan doen sommige scholen hebben woningen voor studenten waar je dan kan gaan wonen en waar je ook veel tijd krijgt om aan je school te werken. Je kan het even navragen op je school of ze woningen hebben. Ik hoop dat je hier wat aan hebt !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100