je hebt een uwv-uitkering met daarnaast een invaliditeitspensioen. Nu win je een jackpot, ben je dan je hele uitkering kwijt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een slechte antwoorden tot nu toe! Er is bij een invaliditeitspensioen geen vermogenstoets. Die is er alleen bij een bijstandsuitkering. In dat geval krijg je niet uitbetaald over de maanden waarop je meer dan grofweg €5.500 aan vermogen hebt (= alle rekeningen en eventuele aandelen bij elkaar opgeteld). Er is wel een inkomenstoets. Je krijgt een invaliditeitspensioen als je niet in staat bent om te werken. Als je toch bijverdiensten hebt moet je dat opgeven aan het UWV, en als dat boven een bepaalde drempel komt (die afhangt van je verdienvermogen (is grofweg: (100% minus percentage arbeidsongeschikt) keer "te verwachten inkomen als je gezond zou zijn")) dan wordt je gekort. Maar alleen voor de maanden/het jaar waarin je teveel verdiend hebt. Het *recht* op de uitkering verlies je niet. Je medische situatie is immers niet veranderd. Maar dit verhaal geldt alleen voor *inkomen*. Giften, en winst door kansspelen vallen hier niet onder. Dus ga gerust naar het casino. Omdat je "UWV-uitkering" niet nader gedefinieerd hebt kan ik over dat deel geen uitspraak doen. Maar ook dan geldt bovenstaand verhaal (= bij bijstand is er een vermogenstoets).

Nee dat is een kans spel en dus geen inkomstenbron dat is ook zo met beloningen bijv. Niet een beloning effe veel als je salaris dan :))

Nee. Een UWV uitkering raak je niet kwijt. Bijstand daarentegen zou je wel kwijtraken.

Nee want het is geen inkomen.

De UWV uitkering (WW/AO) zelf raak je niet kwijt. Die heb je o.g.v. je vroeger inkomen. Loterijprijzen zijn geen inkomen. Je betaalt over de prijs ook geen inkomstenbelasting, wel over je hoger banktegoed (vermogen).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100