KUn je werken met je sofinummer/bu-senr in België of moet ik persé een rijksregisternummer of een bis nummer(tijdelijk rijksreg nr )aanvragen?

Toegevoegd na 10 minuten:
mij werd aan het loket verteld dat ik persé tenminste een bisnummer moet hebben, nu hoor ik anders...wie weet het zeker ; uit eigen ervaring of expertise aub?

Toegevoegd na 14 uur:
is er niemand die dit weet?
want het eerste antwoord klopt niet echt;
er zijn namelijk strikte voorwaarden verbonden aan
dat zgn vrije verkeer...

Toegevoegd na 1 week:
helaas, ik rondgebeld naar consulaten en ambassades(nl +be) die verwezen me door naar de uitzendbureaus , omdat zijzelf gespecialiseerd zijn in identiteitsbewijzen ..en de interimbureaus in tewerkstellingszaken...
en in NL heb je een burgerservicenr nodig om te werken , in BE een rijksregister/bisnummer nodig: allemaal vanwege de o zo belangrijke belastingen...jaja...ie ieder geval erg bedankt voor het meedenken en meezoeken .....dat waardeer ik heel erg...

Weet jij het antwoord?

/2500

In de Europese Unie geldt vrijheid van goederen en personen. Je kunt als inwoner van Nederland dus zonder problemen werken. Toegevoegd na 17 uur: Ik weet het zeker! Het vrij werknemersverkeer betekent een verbod op discriminatie naar nationaliteit tussen werknemers van de EU-lidstaten op het gebied van levens- en arbeidsvoorwaarden. Dit geldt ook voor grensarbeiders die nog steeds in een ander land wonen. "De Unie eerbiedigt de nationale identiteit van haar lidstaten." Zie ook de bijgevoegde bronnen.

Bronnen:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/site/n...
http://www.europadecentraal.nl/menu/535/Vr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100