Als ik met MBO begin ben ik 17 krijg ik dan studiefinanciering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

met een mbo opleiding niet als je 17 bent pas als je 18 bent heb je er recht op. je hebt nog wel recht op kinderbijslag. als je een hbo opleiding of een universitaire opleiding volgt dan heb je er wel recht op met 17 jaar.

Je hebt, als je op tijd aanvraagt, recht op studiefinanciering vanaf het moment dat je met je opleiding begint. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan heb je recht op studiefinanciering vanaf de eerste dag van het kwartaal volgend op de begindatum van je opleiding. Op de website van www.studieinfo.nl kun je alles vinden wat je wilt weten. Toegevoegd na 1 minuut: Dus stel dat je opleiding op 1 september begint en je bent nog 17, dan heb je vanaf 1 oktober (dan begint het kwartaal) recht op stufi.

Nee, als je jonger dan 28 bent, krijg je geen studiefinanciering. Wel kunnen je ouders een zogenaamde tegemoetkoming ouders ontvangen. daarnaast kunnen de ouders in aanmerking komen voor een kindgebonden budget van de belastingdienst.

Bronnen:
http://www.ib-groep.nl/particulieren/studi...

Op dit moment is het zo dat je vanaf je 18e pas stufi krijgt. Voor de mensen onder de 18 die HBO of universiteit doen hebben wel recht op OV kaart, maar helaas is dat niet zo als je een MBO opleiding volgt. De beste info vind je op de ib-groep/DUO site. Daar moet je het ook aanvragen..

Bronnen:
http://ib-groep.nl/particulieren/studiefin...

Je hebt recht op studiefinanciering vanaf de eerste dag van het kwartaal volgend op je 18e verjaardag. Ben je bijvoorbeeld op 18 maart jarig, dan kun je vanaf 1 april studiefinanciering ontvangen. Word je 18 jaar op 1 januari, 1 april, 1 juli of 1 oktober dan gaat je studiefinanciering vanaf dat moment in. Ben je al 18 dan gaat je studie- financiering in vanaf het moment dat je met een opleiding begint. http://www.studieinfo.nl/studiefinanciering/mbo.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100