Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Mijn ex zit in de schuldsanering en die beweren dat de alimentatie van mijn zoontje moet stoppen. Zou de schuldsanering zoiets kunnen vragen?

Terwijl de rechtbank deze heeft vast gezet.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
602

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Ja dat kan.

Maar er zijn natuurlijk situaties waarbij de rechter uiteindelijk toch beslist dat het verzoek van nihilstelling van alimentatie van je partner niet wordt toegewezen en de alimentatie toch moet worden doorbetaald.

Maar dat laatste is niet gebruikelijk.


http://www.alimentatiewijzer.nl/alimentatieverplichting-schuldsanering.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Ja, dat kan, als je vermogen of inkomen veranderd, dan kan je alimentatiebedrag dat je moet betalen aangepast worden, naar het bedrag dat je verdiend. In dit geval heeft jou ex nauwelijks genoeg om zichzelf te onderhouden, dus wordt de alimentatie op nihil gesteld, je krijgt dan dus helemaal niets meer. Dit kun je weer laten wijzigen als je ex meer inkomen heeft, dit moet dan via de rechtbank gebeuren met een nieuwe berekening hoeveel je ex dan zal kunnen betalen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding