Een vriendin van mij en haar man zitten in een financieel lastige situatie. Waar hebben zij recht op?

Ik weet dat zij mogelijk recht hebben op huur- en/of zorgtoeslag maar is er misschien nog iets waar zij mogelijk recht op hebben?
Vriendin is momenteel werkloos, haar man heeft nog wel werk.

Toegevoegd na 10 minuten:
Mijn vriendin heeft momenteel geen ww.uitkering. Daar heeft ze te kort voor gewerkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als het niet lukt om werk te vinden en er ontstaan problemen om de rekeningen te betalen, is er de mogelijkheid om hulp te vragen bij zowel maatschappelijk werk als bij de sociale dienst. neem alle papieren ( rekeningen, facturen, bank-dagafschriften, brieven, huurcontracten ) mee en vraag ter plekke indien mogelijk een gesprek aan of maak een afspraak. daar kunnen uw vriendin en echtgenoot vertellen wat er aan de hand is en hulp vragen en verwachten. zij hebben recht op hulp. Toegevoegd na 4 minuten: antwoord de sociale dienst kan helpen met een bijstandsuitkering-aanvraag. sociaal maatschappelijk werk kan helpen op veel vlakken, zij weten de weg naar alle instanties met betrekking tot wettelijke regelingen en allerlei kortingen/ontheffingen die er zijn bij instellingen en bedrijven.

als je vriendin werkeloos is geworden heeft ze toch een ww uitkering. Daar heeft ze recht op als ze meer dan een jaar heeft gewerkt.

als ze een eigen huis hebben krijgen ze geen andere tegemoetkoming, alleen ww kan ze aanvragen zoals hier boven vermeld

U kunt een bijstandsuitkering aanvragen als u in Nederland woont, niet genoeg inkomen of vermogen heeft om in uw levensonderhoud te voorzien en ook niet in aanmerking komt voor een andere uitkering. Met een bijstandsuitkering kunt u de periode overbruggen tot u weer een baan heeft. Er is een aantal voorwaarden.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bi...

Of ze recht hebben op toeslagen hangt van het (gezamelijk) inkomen af. Niet van wat ze met hun geld doen. Als hij een goed (in de ogen van de wet) salaris heeft, maar ze hebben een (veel te) dure auto's, telefoons en andere uitgaven waardoor ze schulden hebben opgebouwd hebben ze hooguit recht op hulp bij de sanering van hun schulden.

Uw vriendin kan ook recht hebben op de Algemene Heffingskorting voor de minstverdiende partner. Ze moeten dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen en kunnen deze aanvragen via een voorlopige aanslag, deze kun je online indienen en binnen 8 weken krijg je hier bericht van.

Ze hebben nergens recht op als hij nog werkt. Althans, wel op huursubsidie waarschijnlijk. Het is ieder voor zich tegenwoordig. ze zouden 5 wietplanten kunnen zetten thuis, en zo legaal 1000 euro per 10 weken kunnen verdienen, alszijnde "eigen gebruik", maar dan verkopen ze de 300 gram wiet natuurlijk aan de shop. Zou iedereen moeen doen in Nederland. Investering van 650 euro, maar goed voor 5 oogsten per jaar, dus 4350 euro eerste jaar winst, en dan 5000 per jaar. Toch maandelijks 400 euro in de zak. desjop.nl legt het je allemaal uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100