Mag de baas je in de ziektewet laten zitten als je alweer 3 maand fulltime aan het werk bent. En de bedrijfsarts je ook hersteld gemeld heeft?

Mijn vader is aan z'n knie geopereerd en hierdoor in de ziektewet gezeten. Nu is hij alweer 3 maand fulltime aan het werk maar de baas heeft hem nog steeds ziek gemeld staan. Hij krijgt gewoon zijn volledige loon en bouwt geen vakantiedagen op. Maar ze nemen wel vakantiedagen af als hij een dag vrij neemt. Mag dit eigenlijk wel?

Toegevoegd na 7 uur:
Ps. de baas wil van hem af ivm zijn leeftijd, hij hoeft nog maar 2,5 jaar te werken voor hij met pensioen kan. Nu willen ze hem graag laten afkeuren. Maar hij is kerngezond na z'n knieoperatie!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik je vader was zou ik gewoon naar de baas toe stappen. Heeft die zich ook officieel beter gemeld? Meld dit desnoods zelf bij de arbo. Zo ben je een dief van je eigen portemonnee

Nee dat lijkt me niet! Misschien een idee om zijn wergever erop te attenderen dit te veranderen. Volgens mij krijgt een werkgever namelijk een soort vergoeding als een van zijn werknemers in de zw zit! Zou niet eerlijk zijn als je pa dan wel vakantie dagen zou moeten opnemen.. In de CAO staat dit allemaal vermeld..

Nee, dat mag niet. Even bellen met de Arbeidsinspectie: Het melden van klachten en tips Zowel meldingsplichtige arbeidsongevallen als meldingen van klachten en tips kunt u het snelst doorgeven via telefoonnummer 0800 - 27 00 00 0 (gratis).

Bronnen:
http://www.arbeidsinspectie.nl/organisatie...

Dit klopt op meerdere fronten niet. Ten eerste, als je in de ziektewet zit bouw je WEL vakantie dagen op. Daarnaast kun je als je weer, in je normale functie aan de slag bent, niet in de ziektewet blijven. Dit kan wel als je vervangend werk of werk op therapeutische basis doet. Oftewel, laat je vader dit ten eerste aankaarten bij zijn baas, anders een vakbond of de arbeidsinspectie.

De baas moet hem hersteld melden (met terugwerkende kracht evt.). Doet de baas dit niet, dan kan je vader bij het UWV een zgn. deskundigenoordeel aanvragen. (wat hem in t gelijk zal stellen want dit kan écht niet). (ik werk bij een arbodienst en zie, helaas, dit soort zaken vaak voorbij komen....) Veel succes en wijsheid, gr. Sandra Toegevoegd na 1 minuut: NOOT: moet wel zijn dat hij in zijn EIGEN werkzaamheden hervat heeft, volledig......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100