en/of rekening eenzijdig opzeggen mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

11 Opzegging overeenkomst inzake betaalrekening zonder krediet a Iedere rekeninghouder of de bank kan zonder opzeggingstermijn de overeenkomst inzake een betaalrekening zonder krediet opzeggen. Indien de bank de rekening aanhoudt voor meer rekeninghouders, die slechts samen over het tegoed op de rekening kunnen beschikken, kunnen alleen de gezamenlijke rekeninghouders of de bank de overeenkomst inzake een betaalrekening zonder krediet opzeggen. Van "slechts" samen is hier geen sprake (dit zou gaan om een en/en rekening)

Ik heb bij de postbank gewerkt maar ik weet niet hoe het bij andere banken zit. Maar bij de postbank heb je 2 handtekeningen nodig om een en/of rekening op te zeggen.

Dat is helaas niet mogelijk, jullie zullen beide naar de bank moeten. In geval van overlijden gelden er andere regels.

Is zeker niet mogelijk en dat ik logisch ook: waar moet het positieve saldo naartoe, naar degene die opzegt?

Als mede-rekeninghouder is overleden volstaat het om een overlijdensverklaring mee te nemen, in geval van een (vijandige)echtscheiding is het beter om de gezamenlijke rekening te laten 'slapen' en een nieuwe te openen, eventueel bij een andere bank.

Ja dit kan, als ik de discussie op de bronsite moet geloven kan dit volgens algemene voorwaarde van diverse banken WEL bij een en/of rekening, maar NIET bij een en/en rekening.

Ik heb bij een bank gewerkt en daar was het in sommige gevallen mogelijk, dan moet je denken bij (echt)scheiding of overlijden.