Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Is een collectieve verzekering voor iedereen in nederland? En is een particuliere verzekering voor iemand die hem zelf neemt of is die ook voor ieder?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
658

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Bij mijn weten bestaat die niet en de particuliere verzekering is afgeschaft. Iedereen moet nu gewoon wettelijk de basisverzekering hebben en daarnaast kun je allerlei aanvullingen afsluiten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Als het om een ziektekostenverzekering gaat: ja, iedereen kan zich wel via een collectiviteit verzekeren, bijvoorbeeld via een vakbond, een bedrijf, de ANWB, UnitedConsumers, Club Metro, patiëntenverenigingen, noem maar op.
Je tweede vraag begrijp ik niet helemaal: als jij een verzekering neemt, is die voor jou. Bij een zorgverzekering kun je medeverzekerden hebben, bijvoorbeeld je partner of je kinderen. Maar iedereen kan een individuele verzekering aflsuiten zodra z/hij 18 is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding