Kan ik een tandarts rekening declareren bij zorgverzekering (om eigen risico te verbruiken)?

Ik heb een controle gehad bij de tandarts. Hij heeft wat tandsteen weggehaald, en preventief röntgenfoto's gemaakt.
Nu heb ik een rekening van ongeveer €65.
Die kwam binnen via een derde partij, Infomedics.
Een 'gewoon' tandartsbezoek wordt volgens mij niet vergoed door de zorgverzekering, maar het wordt zo te zien nu ook niet van mijn resterende eigen risico afgetrokken.
Kan ik deze rekening declareren bij mijn zorgverzekering (kan o.a.via een app)? Ik weet dat ik dit zelf moet betalen, maar als dit wordt verrekend met het eigen risico is dat toch nog gunstiger, omdat je bij eventuele zorg dit jaar dan sneller door je eigen risico heen bent.
Toegevoegd:
Ik zie net dat mijn rekening geen €65 is, maar €81,90. Administratiekosten... door de partij die ertussen zit waarvan het geautomatiseerde systeem mijn rekening in nog geen één seconde verwerkt heeft.

Toegevoegd op 23 juni 2021 12:29: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, je kunt het niet van je eigen risico aftrekken. Als je voldoende bijzondere zorgkosten hebt, kun je de tandartskosten volgend jaar misschien van je belasting aftrekken. Daarvoor geldt wel een drempel. (Volgend jaar= bij je aangifte over 2021).

Toegevoegd op 23 juni 2021 12:17: bron
Bronnen:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/con...

Je kunt deze niet van je eigen risico aftrekken, omdat tandartskosten niet binnen de basisverzekering vallen. Tenzij je onder de 18 bent. Je kan je hier alleen aanvullend voor verzekeren. De voorwaarden van de aanvullende verzekering gelden dan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100