Welke zorgverzekering zal ik nemen om zo goedkoop mogelijk bij de tandarts uit te zijn?

Ik zit momenteel bij Menzis, maar ik zie nu dat ik het met het goedkoopste pakket en hoogste eigen risico geen tandverzorgd 3 kan nemen en dat de vergoeding bij tandverzorgd 3 misschien ook zelfs tegenvalt.

Ik ben al vrij lang niet naar de tandarts geweest en m'n gebit is ook niet zo best, dus ik zou graag willen dat daar eens een eer naar gekeken wordt, maar ik heb ook niet bepaald veel geld te besteden. Die €106 aan basisverzekering die ik vorig jaar betaalde was nog wel te doen, maar €130 per maand is voor mij dus echt te veel.

Ook overweeg ik een beugel, maar ik denk dat dat dit jaar nog wat te duur is, tenzij het bijna helemaal vergoed kan worden (ben al 28 jaar).

Hebben jullie enig advies voor mij? Op die verzekeringswebsites wordt ik doodgegooid met woorden en bedragen en ik vind het lastig om de juiste informatie te vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Welke goedkoper is hangt volledig af van het soort behandeling die je nodig hebt. Verschillende k grepen worden verschillend vergoed (of niet) bij een zorgverzekeraar. Dat je al lang niet bent geweest betekend dat je sowieso gesaneerd moet worden bij het eerste bezoek. Dat betekend dat je je eerste bezoek zelf moet betalen. En voor zo ver ik weet wordt een beugel bij volwassen nooit vergoed. Tenzij het medisch noodzakelijk is na ongeval of ziekte.

Er is een vergelijkingssite specifiek voor de tandartsverzekering, je kan daar ook gebruik maken van de keuze hulp http://vergelijkmondzorg.nl/tandartsverzekering-vergelijken/

hoi, Menzis is bij mijn weten de enige die geen plafond heeft. Andere verzekeringen keren boven de (maximaal: dan heb je al en aanvullend verzekering genomen!) 880 euro niks meer uit. Menzis wel, weliswaar geen 100% maar als je een hele dure behandeling hebt zit je toch beter bij Menzis, met aanvullende verzekering, dat heb ik om die reden dit jaar gekozen en ik heb het echt heel goed uitgezocht. succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100