ik ben aangereden door een auto .hij was fout.ik heb schade.kan ik een schadevergoeding krijgen als ik zelf geen verzekering heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij was fout dus zijn verzekering moet betalen, daar heeft jouw verzekering niks mee te maken, je moet echter wel kunnen bewijzen dat hij jou aan gereden heeft en/of zijn gegevens hebben.

Als bestuurder van een auto ben je verplicht om minimaal WA verzekerd te zijn. Deze WA verzekering keert uit bij schade aan derde. In dit geval ben jij deze ''derde'' persoon. Na een ongeval moet er samen een schade aangifte formulier worden ingevuld. Deze wordt doorgezet naar de verzekeraar. Als jullie beide overeenkomen dat de bestuurder van de auto in deze situatie aansprakelijk is, kun jij de schade verhalen op de WA verzekering van deze bestuurder. Dit kan schade zijn als kapotte kleding, kapotte fiets, eventuele ziekenhuis kosten. Toegevoegd na 1 minuut: Om volledig antwoordt op jouw vraag te kunnen geven, is er wel wat meer informatie nodig. - Was jij ook bestuurder van een voertuig/fiets? - Wat is precies de schade? - Is er een schade aangifteformulier ingevuld?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100