Zorgpremie word al in december geïncasseerd voor 3 maanden van 2013 mag dat?

Hoi,

Op 28 december is mijn zorgpremie voor 3 maanden al afgeschreven door Menzis, Ze hebben mij hierover niet bericht en had nog de mogelijkheid om overtestappen. Mogen ze dit zomaar doen?

Verder vind ik het vrij krom dat ik al 3 maanden premie vooraf moet betalen, dat doe je in de winkel toch ook niet? Daar betaal je ook niet vooraf als je boodschappen gaat doen en zeker niet voor 3 maanden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is vreemd, je kan het terug boeken en dan 1 maand betalen. Je betaald wel vooruit, dat is met meer dingen zo, zoals huur bv. Maar 3 maanden in 1 keer, nee dat hoeft niet.

Nou dat wordt een leuke.... Ik ben zelf ook bij Menzis verzekerd en heb ze gemachtigd voor de betalingen. Normaal schrijven ze bij mij aan het einde van de maand af als vooruitbetaling voor de komende maand. Dus de betaling voor februari doen ze eind januari. Als blijkt dat ze straks ook bij mij 3 maanden ineens gaan afschrijven krijgen ze meteen wel oorlog! Maar dat moet ik nog even afwachten. Maar wat je vraag betreft: Nee dat mag niet. In principe maken ze nu misbruik van je incasso machtiging, je hebt met die machtiging toestemming gegeven om MAANDELIJKS premie afschrijvingen te laten doen en daarnaast eventuele verrekeningen mbt tot je eigen risico verbruik. Meer niet. Wat je moet doen is het afgeboekte bedrag storneren. Dat kan met de meeste thuisbankieren programma's door je zelf gedaan worden. Kan dat niet dan moet je je bank opdracht geven het bedrag terug te halen. Vervolgens betaal je handmatig met een bankoverschrijving de premie voor 1 maand. Wel de betalingskenmerken goed vermelden op die opdracht. Daarnaast neem je contact op met Menzis Klantenservice en dien je een klacht in over het misbruik van je machtiging. Je kan dat ook schriftelijk doen als de klantenservice moeilijk doet. In je klacht geef je duidelijk aan wat de bedoeling is en dat je niet toestaat dat Menzis afwijkt van de met jou overeengekomen incasso machtiging voorwaarden. Trek zonodig de machtiging in (Rode kaart opsturen naar Menzis). De betalingen moeten dan weer per acceptgiro afgehandeld gaan worden en dat vinden ze niet leuk. Als Menzis bij haar standpunt blijft dat er in het vervolg 3 maandelijks vooruit betaald moet worden dan is dat een geldige reden om de polis alsnog op te zeggen en over te stappen naar een andere verzekeraar. Grond hiervoor is dat zonder overleg of duidelijke in kennisstelling de voorwaarden zijn veranderd. Succes, en ik hou mijn bankrekening nu ook in de gaten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100