Mijn vriendin heeft mijn splinternieuwe telefoon in de was gedaan. Drijfnat, helemaal stuk. Wat nu?

Ik heb mijn Samsung Galaxy S net een maand. En nu staan de vochtdruppels achter mijn scherm. Toestel gaat niet meer aan. Ik heb hem in een bak met rijst gelegd, maar als dat niet helpt, wat dan?

Ik heb geen verzekering bij mijn telefoon afgesloten. Maar de telefoon is nu stuk buiten mijn schuld om. Kan mijn vriendin aanspraak maken op haar verzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Betterij er uit halen, dat zowieso. En op een warm droog plekje leggen. In principe moet je vriendin haar aansprakelijkheidsverzekering hiervoor kunnen benaderen. Echter, als jullie geregistreerde partners zijn loop je het risico dat de verzekering dat niet accepteert.

Mijn vrouw doet dat ook met enige regelmaat : ( De meeste smartphones overleven dat niet. Je moet onmiddellijk de accu eruit halen en alles op de verwarming een paar dagen laten drogen. Dus eigenlijk had je niet direct moeten proberen of hij het nog deed! Dat kan hem de genadeklap hebben gegeven. Je vriendin heeft een onrechtmatige daad begaan jegens jou. Daarvoor is ze in beginsel aansprakelijk te stellen. Omdat ze aansprakelijk gesteld kan worden, kan ze aan WA-verzekering inroepen als ze die heeft. Of die uitkeert, hangt ervan af of jij als haar partner bent uitgesloten volgens de algemene voorwaarden. Dat moet je even opzoeken, bijvoorbeeld op de website van de verzekering. Je kunt haar natuurlijk ook zelf aansprakelijk stellen voor de schade als je denkt dat dit past binnen jullie relatie. Overigens is niet alle schade die je lijdt buiten je schuld om op een ander te verhalen. Soms heb je pech en moet je dat accepteren.

Was het toestel al leeg voor hij in de was ging? Als dat zo was zou het nog goed kunnen komen, anders is er een grote kans dat er iets is doorgebrand. Eigenlijk moet je nooit proberen het toestel aan te zetten voor hij helemaal 100% droog is.

De voorwaarden van een WA-verzekering sluiten meestal de (negatieve) gevolgen van vrijwillige dienstverlening uit en dat is hier het geval. Ik ben bang dat je met de schade blijft zitten en dat een claim van je vriendin bij haar verzekering een nul op het rekest krijgt. Spijtig genoeg.

met deze vraag kan ze t beste haar verzekering voor benaderen.. het zou best kunnen dat ze het toch kan claimen.. wat nu het beste is de batterij eruit en de telefoon goed fohnen, zodat de contacten goed droog worden, ik heb t ook zo gedaan ,en me telefoon doet t nog..

Ga even naar buiten en schreeuw je longen uit je lijf. Dan is dat er tenminste uit. Ik ben bang dat je een nieuw toestel zult moeten aanschaffen en dit geheel op eigen kosten. Geen verzekering die dit zal gaan vergoeden. Geloof mij, dit overkomt je maar 1 keer. Ook je vriendin trouwens. Pak je verlies en ga door.

Is het jouw vriendin en wonen jullie op hetzelfde adres dan heb je pech. Of je moet je vriendin aansprakelijk stellen maar die moet het dan toch zelf betalen. Als jullie niet op hetzelfde adres wonen maak je nog wel een kans maar het wassen kan worden gezien als vriendendienst en dat is dan weer niet verzekerd net zoals bijvoorbeeld materiele ongelukken als je iemand helpt met verhuizen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100