Hoe vraag je een royementsverklaring aan in Duitsland?

Mijn vriendin is Duits en heeft 6 schadevrijen jaren die ze graag mee naar Nederland wil nemen.

Wij wouden een Nederlandse auto verzekering aanvragen maar elke Nederlandse auto verzekering vraagt om een royementsverklaring, Als je die niet hebt krijg je ook geen 6 schadevrijen jaren.

Duitsland weet niks van een royementsverklaring af integendeel ze zeggen dat Nederland maar moet bellen met hun en dan zullen hun wel effen door geven dat ze die heeft.

Weet iemand of ik ergens in Duitsland een royementsverklaring kan aanvragen?

Of een of anderen verklaring die hier geldig is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op internet vond ik deze (weinig hoopvolle) informatie: "Schadevrije jaren meenemen
 Als je binnen Nederland overstapt naar een andere verzekeraar, neemt deze je opgebouwde schadevrije jaren gewoon over. Dat gaat meestal automatisch, via een centrale database. Voor het overnemen van schadevrije jaren die je in het buitenland hebt opgebouwd, gelden geen algemene regels. Het verschilt dan ook per Nederlandse verzekeraar hoe ze daarmee om gaan. Zorg voor een verklaring Wil je schadevrije jaren meenemen als je in het buitenland hebt gewoond? Vraag dan altijd bij je buitenlandse verzekering een (Engelse) verklaring aan, met daarin het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Zonder een verklaring ben je nergens en zal geen enkele Nederlandse verzekeraar je schadevrije jaren toekennen. Met die verklaring heb je nog geen garantie, maar is de kans aanzienlijk groter. Een verklaring biedt je in ieder geval ruimte voor onderhandeling over het aantal schadevrije jaren en de korting op je premie."

Bronnen:
http://blog.eyeopen.nl/verzekeren/schadevr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100