Waarom royeerd een verzekeraar een verzekering binnen twee dagen?

Zojuist ben ik erachter gekomen dat mijn vriendin nog nooit geld heeft betaald aan de verzekeraar van de auto (interpolis), ja één keer, maar dat geld is een week later teruggestort.
Indertijd (begin feb 2009) samen langs de Rabobank geweest om een verzekering af te sluiten, nu blijkt echter dat 2 dagen daarna een royementsbevestiging is verstuurd. Deze brief is min of meer ongelezen in de map met autopapieren terechtgekomen en er is niet meer naar omgekeken.
Al die tijd geen maandelijkse premie betaald, echter volgens het RDW (https://ovi.rdw.nl/) is deze auto wél verzekerd.

Waarom is deze verzekering geroyeerd? Op de royementsbevestiging staat alleen dat de verzekering per ingangsdatum (16 februari 2009) is geroyeerd.

Wat is hier fout gegaan? En, niet minder belangrijk, hoe op te lossen?

Toegevoegd na 9 minuten:
De ingangs- c.q. wijzigingsdatum is 16 februari 2009, einddatum volgens het verzekeringsbewijs gekregen van interpolis 15 februari 2009.
Zij had de auto diezelfde dag gekocht (betaald), nog nooit eerder een auto gehad. Door haar is dus geen eerdere verzekering opgezegd.

Toegevoegd na 13 minuten:
Het valt mij nu op dat op zowel het verzekeringsbewijs als de royementsbevestiging staat dat het is afgesloten via Rabobank Salland te DEVENTER, terwijl het niet via Deventer is afgesloten, maar in Heino... Kan dat er iets mee te maken hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je wordt geroyeerd als je in het verleden de verzekering hebt opgelicht, en ze zijn erachter gekomen. Zou maar even een eerlijk gesprekje houden met je vriendin.

Er zijn een aantal redenen voor een maatschappij om een verzekering te weigeren (schadeverleden, fraude etc) de enige manier om daarachter te komen is contact op te nemen met de maatschapij. Je weet dan waarom je vriendin uit de dekking is gezet en je kan eventueel op zoek naar een andere maatschappij. Omdat je nu zelf weet dat je onverzekerd in de auto zit zou ik er vooral tempo achter zetten. Kijk ook eens naar de 2e link. Hier kan je (onder bepaalde voorwaarden) zelf informeren of je op een zwarte lijst staat en waarom.

Bronnen:
http://www.lastpoint-verzekeringen.nl/nl/Z...
http://www.stichtingcis.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100