Is overgaan op een andere zorgverzekering handig?

Ik wil overgaan op een andere zorgverzekering omdat zoals ik het zie op diverse websites en de zorgvergelijker er toch een groot prijsverschil in zit.

Nu valt me op dat ze bij aanvullende verzekeringen bij bijv anticonceptie praten dat je een vergoeding krijgt mits het door bij een hen gecontracteerde zorgverlener is gegaan.

Wat bedoelen ze nou precies? Is er dan een kans dat als ik anticonceptie voorgeschreven krijg dat het bij mijn apotheek dan niet vergoed wordt?

En daarnaast het basispakket.
Ik ben afgelopen jaar een tweetal keren naar de huisarts geweest ivm een uitslag op mijn hand en een bobbeltje ofzo.. Dit ging altijd netjes via mijn verzekering (Ga ervanuit basisverzekering)

Waar ik eigenlijk bang voor ben mbt overgaan op een andere verzekering is dat de dingen zoals een bezoek aan de huisarts en etc. niet meer gedekt zijn.

Is het zo dat het basispakket bij zorgverzekeraars hetzelfde zijn of zit er een behoorlijk verschil in?

Ik hoop dat iemand me kan helpen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Basisverzekeringen zijn bij alle zorgverzekeraars hetzelfde. De prijsverschillen zijn inderdaad enorm, echter is volgens mij het grootste verschil wel of geen hoog vrijwillig eigen risico. Ik kan me niet voorstellen waarom iemand een laag eigen risico zou kiezen terwijl de meeste mensen dat toch hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100