Mijn fiets is gestolen omdat een vriend die mijn fiets leende hem niet op slot had gezet, valt dat onder schade aan derden van zijn WA verzekering?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is voor elke verzekering anders, maar geleende spullen zijn zeker niet onder alle voorwaarden verzekerd. Ook is het niet op slot zetten van een fiets geen overmacht of ongeluk, maar gewoon verwijtbare nalatigheid, en daar doet de WA-verzekering weinig mee. Ik vrees dus voor de vriend in kwestie dat hij uit eigen zak voor een nieuwe fiets zal moeten zorgen. Hij kan het proberen te verhalen, maar ik geef hem erg weinig kans.

Nee dat word dan niet vergoed door zijn wa verzekering. Dit is nalatigheid en dan word het niet vergoed. Als je een fietsverzekering zou hebben en je zet hem niet op slot, krijg je het ook niet vergoed.

Bij mij is het wel ooit via de wa vergoed. Dus eerst een briefje maken waarin je je vriend aansprakelijk steldt dan kan hij het claimen

Iets wat je huurt of leent valt niet onder je WA verzekering.

Ik vind eigenlijk dat hij hem dan gewoon trug moet betalen of samen met jou een nieuwe moet kopen daar heb je eigenlijk evenveel aan maar veel minder gedoe

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100