Zorgverzekering! Vraag: kan je twee (2) aanvullende (tandarts) verzekeringen afsluiten voor één persoon? Dit ivm hoogte vergoeding!

Twee (2) aanvullende tandartsverzekeringen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat kan niet, je krijgt maar één rekening en kunt deze ook maar bij één maatschappij indienen. Bij de meeste zorgverzekeringen kun je wel kiezen voor een bepaalde hoogte van het tandartsbudget, bijvoorbeeld max 250, 500 of 1000 euro. Let op, dit is vaak voor de hele verzekeringsduur, dus niet per jaar. Lees dus even goed de voorwaarden.

Nee. Niet per persoon. 1 is natuurlijk wel mogelijk. En dan nog: eerst eens kijken in het vergoedingenboekje wàt je vergoed krijgt. Want ik kreeg ondanks mijn aanvullende tandartsverzekering nog hele hoge rekeningen die ik zelf moest betalen. Plus dat je eerst je eigen risico vol maakt, dus de eerste 175 euro zijn voor jouw rekening. En vaak is er een maximum aan vergoedingen. Dus niet zoveel kronen per jaar of zoveel bruggen. Maar met een bovengrens. En let ook op of je gelijk of pas na 6 maanden iets mag declareren. Dat is namelijk vaak het geval bij overstappen. Niet dat je bij een andere zorgverzekeraar komt en gelijk giga gaat declareren. Maar eerst 6 maanden wachttijd.

2x1 kan niet maar wel 1x2. Oftewel je kan wel een verzekering uitkiezen met de hoogste dekking. Wat ik op de eerste onderstaande site zag is 100% dekking tot €1000 per jaar als hoogste dekkingsmogelijkheid.

Bronnen:
http://www.tandartsverzekering.com/
http://www.zorgkiezer.nl/main.php?action=vergelijk

Nee, je kunt verzekeringen niet 'stapelen'. Kies dus als je veel kosten verwacht voor de beste aanvullende verzekering die de meeste kosten dekt (en nog rendabel is, uiteraard, als je heel veel betaalt terwijl de kosten lager zijn snijd je jezelf in de vingers).

Dat is niet handig. 2 x een verzekering afsluiten met 100% dekking tot € 500 is stukken duurder dan 1 polis met 100% dekking tot € 1.000. Bovendien verzwijg je bij de 2e verzekering naar ik aanneem de informatie dat je al een verzekering hebt, dat maakt de 2e polis ongeldig en heb je die premie voor niets betaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100