Stel als ik wil switchen naar een andere MBO opleiding wat kost dit me dan?

Het gaat niet zo lekker op school en stage. Eigenlijk wil ik kosten wat het kosten door zetten zodat ik ieder geval een diploma heb en al die jaren (en de kosten) niet voor niks zijn geweest en je in ieder geval de zekerheid van een diploma hebt. Toch twijfel ik heel erg of ik het ga redden.

Ik zit in het derde jaar van een MBO opleiding.
Wat kost het me als ik ga switchen met DUO en mijn studiefinanciering, mijn ouders hebben geen geldboom en ik heb het zelf ook krap.
Wat komt er allemaal bij kijken?

Ik hoop heel erg op jullie reacties!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Duo geeft bij een MBO opleiding niveau 3/4 voor 4 jaar een stufi. Als je een diploma haalt hoef je dit niet terug te betalen. Je hebt 10 jaar de tijd om een niveau 3/4 diploma te halen. Maakt niet uit of je in die 10 jaar switcht van opleiding, als je in die 10 maar een diploma hebt. Maar, die stufi krijg je maar 4 jaar, niet meer, niet minder. Na 4 jaar moet je gaan lenen of werken. Ik hoop dat dit je vraag beantwoord. Toegevoegd na 39 seconden: Lenen lijkt zeer aantrekkelijk, maar is het dus ECHT niet, niet doen als het niet echt hoeft!

Als je in september begint aan een opleiding en je vind het niet leuk kun je tot februari veranderen van mbo opleiding je studiegeld blijft het zelfde je hoeft alleen bij duo inteloggen en studie te weizigen en bij school laten uit en inschijven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100