Als er al zwevende windturbines ontwikkeld zijn die profiteren van hogere windsnelheden, waarom zie je ze dan nog nergens?

Denk aan de BAT (zie link) of andere technieken. Ze bieden stuk voor stuk financiële voordelen. Waarom is de markt er dan schijnbaar nog niet klaar voor in de windenergiesector? Wat voor product wilt de energiesector nou écht? Ze zijn namelijk nu al een poosje ontwikkeld, maar je ziet ze nergens!

BAT: https://www.youtube.com/watch?v=kldA4nWANA8

Weet jij het antwoord?

/2500

Nadelen van zwevende windmolens Onzekere veiligheidsmarges Meerdere vliegers, met kabels van wel een kilometer lang, die rondzweven op honderden meters boven de grond, schreeuwen om specifieke regelgeving. Wat gebeurt er als een kabel breekt, hoe is de wisselwerking met vliegverkeer en hoe dicht mogen de zweefturbines zelf op elkaar vliegen? Voor commerciële toepassing van de high altitude windconcepten zijn antwoorden op die vragen essentieel. Onzekere opbrengst en levensduur De ontwikkelaars van zwevende windsystemen claimen grote energieopbrengsten maar alle concepten bevinden zich nog in de prototype-fase. Een investering in een geheel nieuwe technologie is voor geldschieters een sprong in het diepe en met de gestaag doorgroeiende ‘gewone’ windturbines neemt het beloofde voordeel van de revolutionaire concepten af. http://www.wattisduurzaam.nl/2136/energie-opwekken/wind/overzicht-windenergie-de-voord-en-nadelen-van-energie-uit-wind/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100