Hoe substitueer je de formule T = L + N in de formule pQ = wN + V? Welke denkstappen maak je dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

T = L+N --> N=T-L in de andere formule staat alleen een N dus ik neem aan dat je die wilt vervangen (substitueren). Dan wordt het pQ = w(T-L) + V Kan je ook schrijven als pQ = wT - wL + V

Geen idee wat dit betekent maar ik zie aan beide kanten een N staan. Als je één van de vergelijkingen dan wat ombouwt tot N= ... dan is het stuk dat op de puntjes staat dus hetzelfde als N. Dat kun je dan in de andere formule invullen in de plaats van de N die daar staat. Bijgevolg heb je dan een nieuwe vergelijking erbij waarin N niet meer staat. Dat is soms wel handig. Even doen: T = L + N => N = T - L Dan N in de andere formule vervangen door T-L: pQ = wN + V => pQ = w(T-L) + V

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100