Moeten rijken meer belastingen betalen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, die zitten in een hogere belastingschaal. Check: http://www.spaarbaak.nl/vraagbaak.php?zw=wanneer+belastingschaal+52%

mensen in nederland, die meer verdienen. moeten relatief meer belasting betalen. Dit komt omdat er in Nederland sprake is van een progressief belastingstelsel Toegevoegd na 1 minuut: Dit gaat om het inkomen. Er is natuurlijk ook nog belasting op vermogen. Ook daarbij moeten de rijkeren meer belasting betalen.

Bronnen:
boek : Economie moet je doen

Ja. De rijksten betalen 52 procent belasting over het deel van hun inkomen dat in de 'duurste' belastingschijf valt. De meeste mensen komen niet verder dan de 2e schijf. Toegevoegd na 3 minuten: Maar om die hoogste schijf te komen is wel een inkomen van ongeveer eur 56.000 nodig.

Ja. Wij kennen een progressief belastingstelsel. Er zijn 4 belastingschijven: over de eerste schijf ( dus stuk van je inkomen) dit jaar 36,25%, tweede en derde schijf 42% en vierde schijf 52%. Ook de premie zorgverzekeringswet is progressief, maar heeft wel een plafond ter hoogte van € 54414,-. Daarnaast kennen we vermogensbelasting en dat is per jaar 1,2% van je vermogen ( geld en beleggingen) behalve over de eerste pakweg 21.000 euro en dat geldt voor iedereen. Kortom, wie veel verdient of wie vermogen heeft, betaalt aanmerkelijk meer dan iemand met een bijstandsuitkering of een minimumloon. Trouwens, voor mensen boven de 65 jaar plus 2 maanden gelden in de eerste twee schijven verlaagde tarieven. Maar die groep mensen ( vooral mensen met alleen AOW en dat is netto 700 euro per maand per persoon en alleenstaanden pakweg 1000) heeft het niet zo breed en wie wel veel inkomen heeft, komt gewoon in tarief schijf 3 en 4 terecht. Uiteraard zijn er nog honderdduizend andere regels en regeltjes, maar zo heb je een idee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100