wat gebeurt er met mijn SNS-aandelen als de staat de SNS-bank overneemt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Niets.... ze kunnen nog verder in waarde gaan zakken of uiteindelijk weer eens gaan stijgen maar je houdt gewoon je aandelen, ook als de staat de bank overneemt. Of je ze nu moet gaan verkopen of niet is aan jou en aan jouw vertrouwen.

Bronnen:
http://z24antwoord.z24.nl/beleggen/moet-ik...

Hoe bedoel je: Als de staat de bank overneemt ? Niemand kan zomaar een bedrijf overnemen, ook de staat niet. Als SNS op instorten staat zijn er een aantal mogelijkheden, bijvoorbeeld de Staat geeft financiele ondersteuning zoals de afgelopen jaren ook met ING gebeurt is, maar ING werd niet overgenomen. ABN*Amro werd wel overgenomen, maar die aandelen waren niet via de beurs te verhandelen, de Staat heeft dus in 1 keer alle aandelen overgenomen. Als de Staat SNS zou willen overnemen (hetgeen ik ernstig betwijfel) dan moeten ze een bod doen op de aandelen die in het bezit van anderen zijn.

Beste Gast139877, als de SNS niet meer op eigen benen kan staan en de hulp van de overheid (en/of van één of meer andere -private- partijen) inroept, zijn er twee mogelijkheden: 1. De SNS krijgt die hulp niét rond. Alsdan zal de SNS omvallen oftewel failliet gaan. Dat betekent dat uw aandelen iedere waarde zullen verliezen en er ook geen later herstel meer mogelijk is. Met andere woorden: uw aandelen verliezen dan 100% van hun beurs- en intrinsieke waarde; 2. De SNS krijgt die hulp wél rond. Dit betekent dat er linksom of rechtsom geld in de SNS zal worden gestoken. Daar kan de SNS dan twee vormen van vergoeding voor afspreken: rentevergoeding en/of de overdracht van een deel van de eigendom van de onderneming. In het eerste geval krijgt de SNS een lening waarover (veel) rente moet worden vergoed. In het tweede geval krijgt de SNS geld in ruil voor de overdracht van een deel van de onderneming. Die overdracht vindt dan hier hoogstwaarschijnlijk plaats in de vorm van een aandelenemissie. In beide gevallen (of bij een combinatie daarvan) daalt de intrinsieke waarde van de aandelen die u al heeft. Immers, door de hogere rentebetalingen blijft er jaarlijks minder winst over voor dividenden en herinvesteringen in het eigen bedrijf (c.q. worden de bestaande verliezen nog hoger). En bij een nieuwe aandelenemissie verwatert de claim die uw huidige aandelen vertegenwoordigen in het huidige vermogen en de toekomstige dividenden van de SNS. En een dalende intrinsieke waarde heeft per definitie vroeger of later een dalende beurswaarde van de aandelen tot gevolg. Samengevat: als de SNS niet meer op eigen benen kan staan, dan betekent dat voor de aandelen dat de intrinsieke waarde daarvan in een vrije val zal raken die kan eindigen in 100% intrinsiek waardeverlies. Voor de beurskoers betekent dit dat die ook zal dalen. Afhankelijk van hoe onverwacht de problemen de kop op steken en bekend raken, hoe groot de benodigde en de te verkrijgen hulp uiteindelijk blijkt te zijn, en hoe belastend de vergoeding voor die hulp uitpakt, zal de beurswaarde die intrinsieke waardedaling voorafgaan en/of volgen, maar in ieder geval weerspiegelen. (Alle rechten voorbehouden. Bovenstaande antwoord mag niet voor commerciële doeleinden worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming van Holland Invest. Toestemming kan o.a. verkregen worden via de contactgegevens zoals vermeld in het colofon uit het boek DE BASIS VAN HET BELEGGEN).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100