hoe kun je contant geld storten op je bankrekening?

simpele vraag.. niet eerder gesteld,,

ben nog vrij jong,, en krijg in 99% van de gevallen contant geld,
hoe kan ik dit omzetten naar me bankrekening?
moet ik gewoon de bank binnenwandelen,, en het geven, of moet ik het in een speciale envelop opsturen,, *tweede vertrouw ik niet*

kost dit ook extra of,,,..
hoe gaat dit allemaal in zijn werking?
want ik zou

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je loopt naar binnen bij de bank. Meestal staan er dan automaten om geld te storten, maar je kunt ook naar de balie lopen en het vragen. Dan doet de bankmedewerker het voor je. (Ik zit bij Rabobank, maar die automaten werken wel hetzelfde) - Je steekt je bankpas in de automaat. Dan moet je waarschijnlijk je pincode intoetsen en aangeven op welke rekening je het geld wilt storten (je eigen rekening staat standaard geselecteerd). - Er komt in beeld te staan: Voer uw geld in. - Je hebt een bakje waar je je munten in kunt leggen. Die kiep je vervolgens scheef, ze vallen in een gleuf en worden geteld. - Briefjes kun je in de daarvoor bestemde gleuf stoppen. - Als je klaar bent druk je op de knop voltooid, en je krijgt te zien hoeveel het in totaal is. - Je kunt een bonnetje laten printen waar precies op staat hoeveel muntjes en briefjes je hebt afgegeven. - Je pas krijg je uiteraard ook weer terug. Geld storten is gratis bij de meeste banken. Ik weet dat als je bij de Rabobank boven een aantal stortingen per jaar zit (ik dacht 10), dan kost het geld. Maar als je het eerst in je spaarpot doet, en die af en toe wegbrengt, dan kom je daar niet overheen. Je kunt bij je eigen bank navragen of ze ook zo'n regel hebben.

nee hoor gewoon naar de bank en zeggen dat je het op je rekening wilt storen geen probleem.

bij ING kan dat wel bij een ING-filiaal doen, dan staat er een machine ervoor. bij andere banken weet ik het niet, sorry.

Gewoon naar binnen wandelen en het afgeven en vragen of je het op je rekening mag storten (alhoewel, als jij met een koffer de bank in komt lopen met een ton erin... ik geloof niet dat dat zo snel op je rekening wordt gestort, maar goed :P)

Je kunt inderdaad gewoon de bank binnenlopen en aan de balie je geld op je rekening laten zetten, als het papiergeld is heb je in de meeste kantoren ook een pinautomaat waar je geld in kunt stoppen i.p.v er uit halen.

In sommige grote banken worden tegenwoordig 'loket' verrichtingen' aangerekend. Vaak kan je via de automaten geld storten, ook buiten de openingsuren. Ik doe dit al heel lang en het is nog nooit misgegaan.

Bij de binnen flappentap van mijn bank, kan ik, behalve opnemen ook storten, geen muntgeld,alleen papier.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100