Belasting.Nuttig of niet? Teveel? Is het nuttig waar de belasting heen gaat&waar zou het in moeten worden gestoken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja. Belasting is nuttig en wordt behoorlijk redelijk besteed. - Politie - Onderwijs - Verzorging - Wegen - Landsverdediging etc

belasting is nuttig, ons gezamenlijke huishoudboekje (de nederlandse staat) moet immers ook inkomen hebben, om de uitgaven te kunnen doen dioe nodig zijn. het is helaas niet altijd even nuttig/eerlijk verzameld en besteed. althans dat gevoel heb ik. ik zou zelf mijn prioriteiten anders leggen. ik weet niet of ik zo veel geld aan landsverdediging zou uitgeven. ik weet ook niet of ik hogere inkomens en bedrijven met giga winsten ten koste van gewone mensen zou zou blijven bevoordelen. (wat te denken van de oliemaatschappijen die onze dure benzine maken met hun miljarden kwartaalwinsten). maar ja, dat is één mening er zijn er in dit land nog 16,5 miljoen meer.

In de politieke geschiedenis is een deel van de denkers voor belastingen en een ander deel vinthet diefstal. John Stuart Mill vindt het diefstal en het zou volgens hem verboden moeten worden. Ze hebben gelijk, maar er moet een oplossing komen voor onze gezamenlijke kosten. David Ricardo heeft duidelijk gemaakt, dat belastingheffng en inkomensvorming niet het probleem is, maar de problemen komen bij de inkomensverdeling en besteding van de belastingopbrengsten. Dit is precies wat anderen hierover tegenwoordig zeggen. en waar linkse partijen de fout in gaan. De PvdA gooit het kind met het badwater weg en moet als we willen overleven bij de volgende verkiezingen uit de regering worden gegooid, net zo als de cda overigens.

Alle belastingen die binnen het land (of desnoods de euro-zone) blijven, zijn al snel nuttig, want die blijven in onze economie. Je kunt dan discussieren of je een extra brede weg in Oost-Groningen wel zo nodig vindt, maar het wordt terugbesteedt aan het volk dat de belasting heeft betaald. Belastingen die "verdwijnen", zoals ontwikkelingshulp, defensie, export-subsidie... Dat geld is na het uitgeven weg, en daar moeten we 2x over nadenken of dat echt nodig is. Of het teveel is? Ik zeg altijd: ik wou dat ik meer belasting mocht betalen... Immers, hoe meer je betaald, hoe meer je ook voor jezelf overhoudt (ALTIJD). Ik wil daarom ALTIJD ruilen met iemand die meer belasting betaalt dan ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100