Is afschaffen van hypotheekrenteafrek niet slecht voor huurders?

Als je een pand huurt van iemand die er een hypotheek op heeft en daar de kosten van ziet stijgen zal deze dit toch doorberekenen aan de huurder.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou kunnen, alleen mag een verhuurder niet direct de huur met 30% verhogen. De maximale huurverhoging in 2010 is 1,2%. In de vrije sector is dit percentage hoger (daar ben ik nog naar op zoek, ik huurde in de vrije sector en ik had volgens mij een maximale verhoging van 5%) Dan duurt het wel even voordat je die extra lasten (als verhuurder) hebt doorberekend. Toegevoegd na 1 minuut: "Mag de verhuurder de huur jaarlijks zoveel verhogen als hij wil? Eerst een opmerking over het verschil tussen huren in de vrije sector en sociale huurwoningen. De laatste worden door de overheid gereguleerd. Dat betekent dat bij deze woningen de huur wordt vastgesteld aan de hand van het door de overheid ingevoerde puntenstelsel en dat de wetgever ook de maximale jaarlijkse huurverhoging bepaalt. De vrije huursector werkt anders. De verhuurder bepaalt de markthuurprijs, evenals de eventuele jaarlijkse verhoging binnen de wettelijk vastgestelde kaders. Deze verhoging echter zal in de praktijk over het algemeen marktconform zijn, dus verwacht geen schokkende aanpassingen." Het moet dus Marktconform zijn.

Bronnen:
http://www.vrijhuren.nl/pagina1.php#Magdev...
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=35649

het meerendeel van de huurder huurt in de sociale woning bouw of de vrije sector. het zal geen ontzettend verschil maken.

De eigenaar van een verhuurde woning mag sowieso de hypotheekrente niet aftrekken. Die regeling geldt alleen voor de eigen woning: de woning die je in bezit hebt én je hoofdverblijf is. Nee dus, er wordt niets doorberekend aan de huurders, omdat in er dat geval geen renteaftrek is die afgeschaft kan worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100