Kan je inkomensbelasting ook in Engeland terugvragen?

Ik heb deze zomer twee weken in Engeland, Londen gewerkt. Volgens het loonstrookje heb ik over 597.34 pond, 119.40 pond belasting betaald. Ik ben 16 jaar oud.

Ik weet dat je dit bedrag in Nederland terug zou kunnen vragen als ik in Nederland gewerkt zou hebben (en verder niet meer werk verricht heb natuurlijk). Is dit in Engeland ook mogelijk? En zo ja, hoe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij een kennis die enige tijd in Engeland woonde en werkte heb ik geïnformeerd hoe zij de belastingteruggave regelde. Hoewel elke situatie verschillend is zijn de grote lijnen wel hetzelfde. U heeft het over een P45 formulier. Het formuliernummer correspondeert met de informatie die de kennis verstrekte. Zij gebruikte voor de belastingteruggave het formulier zoals te vinden is in bron 1. Haar conclusie was: De "personal allowance" is 10.000 pond dus de vragensteller krijgt waarschijnlijk alle belasting terug. Verder schreef ze: Een formulier dat de werkgever moet verstrekken bij het beëindigen van het werk is "P45 Details of employee leaving work ". In het P85 formulier wordt naar het P45 formulier gevraagd. Als de vragensteller dit formulier niet heeft, dan moet hij/zij contact opnemen met de werkgever. Indien de werkgever het P45 formulier niet kan verstrekken dan heeft het P85 formulier een mogelijkheid om aan te geven waarom het P45 formulier niet voorhanden was. Succes bij het terugvragen!

Bronnen:
https://www.gov.uk/tax-right-retire-abroad...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100