Kan je via de telefoon of via DigiD je rekeningnummer doorgeven aan de Belastingdienst?

Ik krijg geld terug maar de belastingdienst heeft mijn rekening nummer niet. Ik heb een formulier gekregen om via de post mijn rekeningnummer kenbaar te maken. Ik vraag mij dus af of dat niet sneller kan via de telefoon of via Digid. Via de site van de belastingdienst en google kan ik niets vinden.

Toegevoegd na 4 dagen:
Het kan blijkbaar via de telefoon, ik ging eens bellen om te vragen hoelang het zou duren voordat ik mijn geld kreeg. Daarnaast vroeg ik of ik ook via de telefoon mijn rekeningnummer kenbaar had kunnen maken , de medewerker zei dat dit kon.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, dit is helaas niet mogelijk (mijn vriend had het overigens laatst ook - ik kon zijn lichte irritatie wel indenken): "Als wij bedragen aan u uitbetalen, gebruiken wij het rekeningnummer dat u hebt opgegeven. U kunt dit rekeningnummer wijzigen met het formulier 'Opgaaf rekeningnummer particulieren'. Wij gebruiken het nieuwe rekeningnummer totdat u zelf een nieuwe wijziging aan ons doorgeeft. Zodra wij uw rekeningnummer hebben gewijzigd, krijgt u hierover een brief."

Bronnen:
http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/conn...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100