Mag je belasting terugvragen als je ouder een bijstandsuitkering hebben? (Zie uitleg)

Ik ben 17 en heb een bijbaantje bij de c1000 en heb mij jaar opgaven en kan minimaal €55 terugvragen (heb berekend op internet)
Maar heeft dat ook slechte gevolgen voor later.mijn ouders beweren dat ik mij belasting beter niet kan terugvragen omdat ik dat dan elke jaar weer moet doen. En dan sommige jaren ik het dan moet bijbetalen. En ze zeggend Dat vanwege hun bijstandsuitkering ik beter mijn belasting geld niet mort terugvragen.
Kan ik het echt beter maar niet doen of maakt het niks uit?
En heeft dat verder ook geen andere gevolgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je mag iedere maand 413 euro verdienen, om niet gekort te worden op de bijstandsuitkering van je ouders, ik denk dat je dat niet haalt, ook niet met je belastingteruggave, in de vakantie mag je nog meer verdienen.

Bronnen:
www.nujij.nl/.../grens-aan-bijverdiensten-...

U kunt gewoon uw aangifte insturen. Zonder enige consequentie voor uw ouders. U krijgt volgend jaar geen uitnodiging tot aangifte, tenzij er bijbetaald moet worden. Als dat het geval is, moet er sowieso aangifte worden gedaan, ook zonder uitnodigingsbrief. Voor het recht op kinderbijslag voor uw ouders geldt: U mag per kwartaal € 1266 netto bijverdienen, dus per maand € 422. Vakantiegeld is extra: € 1300 netto per jaar. Zie de bronnen hieronder

Bronnen:
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/lev...
http://www.svb.nl/int/nl/kinderbijslag/lev...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100